Підприємці Вінниччини долучилися до процесупрацевлаштування людей з обмеженими можливостями (+фото)

Підприємці Вінниччини долучилися до процесупрацевлаштування людей з обмеженими можливостями (+фото)

08.04.16 19:31 0 645
7 квітня в конференц-залі готелю «Оптима» відбувся тренінг для роботодавців «Сучасні тенденції у сфері працевлаштування та зайнятості осіб з інвалідністю».

Захід був реалізований в рамкам міжнародного проекту «Тренінги, розширення економічних можливостей, допоміжні технології та послуги медичної/фізичної реабілітації» та проходив за безпосередньої підтримки Всеукраїнського громадського об'єднання «Національна Асамблея інвалідів України» спільно з Українською асоціацією фізичної терапії та USP Wheels for Humanity (США) за сприяння Агентства міжнародного розвитку Уряду США (USAID).

Тренінг покликаний вирішити актуальні питання працевлаштування людей з обмеженими можливостями та зайнятості внутрішньо переміщуваних осіб з інвалідністю, зокрема зі Сходу України та Кримського півострову, учасників антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, що отримали психічну чи/або фізичну травму, цивільних постраждалих у зоні АТО та членів їх сімей.

Мета заходу – підвищити поінформованість роботодавців щодо різних аспектів працевлаштування та зайнятості людей з обмеженими можливостями, змінити суспільні стереотипи щодо них, сприяти покращенню ситуації на ринку праці для даної групи громадян, ознайомити підприємців Вінниччини зі світовим досвідом роботи та працевлаштування людей з інвалідністю.

Ведучою тренінгу виступила начальник відділу ВГО «Національна Асамблея інвалідів України» Лариса Байда. «Особливе ставлення до людей з інвалідністю – це стереотип. Якщо підприємство, установа, організація створює сприятливі умови, то ніякого особливого ставлення не потрібно і проблем щодо працевлаштування людей з обмеженими можливостями не виникає. Це так зване «розумне пристосування» – зазначила вона присутнім.

Тренінг проводився спільно з Вінницьким обласним центром зайнятості та Вінницьким обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів й став ще одним кроком до підвищення соціальних стандартів для людей з інвалідністю в регіоні.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області під ...
Наступна новина: Как выбрать хорошее бюро ...

КОМЕНТАРІ