Вінничина: в облдержадміністрації обговорили стан реалізації чергового етапу проекту ЄС/ПРОООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» (+фото)

Вінничина: в облдержадміністрації обговорили стан реалізації чергового етапу проекту ЄС/ПРОООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» (+фото)

08.04.16 09:38 0 581
Перший заступник голови ОДА Андрій Гижко взяв участь у засіданні обласної Координаційної Ради з питань реалізіції проекту ЄС/ПРОООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду».

Головував на засіданні голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник. Запрошені : спеціаліст з розвитку громад Проекту Олена Рудіч, керівники профільних департаментів та управлінь, голови районних рад та районних адміністрацій - учасників Проекту МРГ-IІІ, керівники районних ресурсних центрів, представники ВУЗів - партнерів Проекту (Ві КНТЕУ та ДОННУ).

У вступному слові Андрій Гижко підкреслив, що Проект «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» є досить складним, але дуже цікавим у плані розвитку: «Хоч громади отримують і невеликі гроші – 25-30 тис.дол., проте насамперед Проект є інституційним, спрямованим на те, що в кожній громаді тепер є активна відповідальна людина, яка вміє правильно писати заявку на участь та вести звітність. Адже довіра міжнародних донорів часто базується на тому, як правильно ми можемо прозвітувати про кожну витрачену копійку».

Щодо перспектив четвертого етапу проекту ЄС/ПРОООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», посадовець повідомив : «Ми підписали від імені обласної адміністрації та обласної Ради спільне звернення про готовність працювати у четвертій фазі – ми підтвердили свою зацікавленість. Зараз аналогічні звернення надходять до державних органів і з інших областей України, тож ми демонструємо спільне бачення щодо необхідності реалізації Проекту і в четвертій фазі».

Олена Рудіч у своєму виступі окреслила перспективи та проблеми реалізації Проекту у 2016 році.

Підсумувала стан впровадження мікропроектів щодо "основного" напрямку діяльності Проекту МРГ і його нових напрямів - "енергоефективність" та "сільський економічний розвиток». Спеціаліст з розвитку громад Проекту відзначила досить високу активність вінницьких громад. Вона також висловила надію на подальшу співпрацю Проекту із громадами Віннччини на четвертому етапі його реалізації.

В ході засідання із короткими презентаційними доповідями щодо стану реалізації Проекту в районах-учасниках Проекту МРГ вступили представники Барського, Іллінецького, Калинівського, Крижопільського, Могилів-Подільського, Оратівського, Томашпільського,Чечельницького, Ямпільського районів.

Із пропозиціями щодо покращення роботи на 2016 рік та про очікувані перспективи співпраці з Проектом до присутніх звернулись голова Барської РДА Володимир Саволюк, голова Томашпільської РДА Олександр Закорчений, голова Чечельницької РДА Сергій Пустовий.

Про співпрацю з Проектом ВУЗів - партнерів інформували - Наталя Замкова , (Ві КНТЕУ) та Роман Гринюк (ДонНУ).

На завершення заходу, громадам, які успішно завершили реалізацію мікропроектів, були вручені відповідні сертифікати.

Барський район:

- Громадська організація « Ні кроку назад» (с. Балки)

- Громадська організація « Замок надії» (с. Митки)

- Громадська організація « Єдина громада Маньковец» (с.Маньківці)

- Громадська організація « Ялтушківська лелеченька» (с. Ялтушків)

- Сільскогосподарський обслуговуючий кооператив « Сад Семіраміди» (с. Шипинки)

- Сільскогосподарський обслуговуючий кооператив « Івановецькі куркулі» (с. іванівці)

Калинівський район:

- Громадська організація « Комунарівська нова громада» (с. Комунарівка)

- Громадська організація « Новогребельська веселка» (с. Нова гребля)

Крижопільський район:

- Сільскогосподарський обслуговуючий кооператив « Вільшанський колосок» (с. Вільшанка)

Чечельницький район:

- Громадська організація «Вербський первоцвіт» (с. Вербка)

- Громадська організація « Водограй достатку» ( с. Рогізка)

Ямпільський район:

- Громадська організація «Добробут Довжка» (с. Довжок)



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 680 тис грн штрафу сплатив ...
Наступна новина: Для працівників ...

КОМЕНТАРІ