В Луцьку внесено корективи до прийняття і розгляду петицій

В Луцьку внесено корективи до прийняття і розгляду петицій

08.04.16 09:24 0 548
Члени виконавчого комітету внесли зміни та доповнення до рішення виконавчого комітету міської ради від 29.10.2015 № 632-1 “Про порядок розгляду електронної петиції, адресованої Луцькій міській раді”. Начальник відділу звернень громадян департаменту “Центр надання адміністративних послуг у м.Луцьку” Тетяна Книш зазначила, що зміни до документа на часі, адже за час роботи з петиціями вони виявили ряд прогалин. Зокрема, надходили петиції, які не стосувались міста Луцька, чи є не у компетенції Луцької міської ради. Тому, за її словами, пропонується, що у випадку якщо вирішення порушеного питання не належить до сфери життєдіяльності міста Луцька, відділ звернень громадян департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку” протягом 2 робочих днів з моменту реєстрації проекту петиції здійснює перенаправлення за належністю, про що невідкладно інформує ініціатора петиції.

Крім того, у випадку ж, якщо порушене в петиції питання стосується життєдіяльності міста Луцька, але не входить до компетенції органів місцевого самоврядування, відділ звернень громадян департаменту ЦНАП у місті Луцьку протягом 2 робочих днів з моменту публікації петиції інформує ініціатора петиції про перенаправлення за належністю та здійснює вказане перенаправлення.

Також Тетяна Книш зазначила, що узагальнену відповідь щодо розгляду петиції надає першому заступнику міського голови або секретарю міської ради для погодження.

Також начальник відділу звернень громадян озвучила й ряд інших правок до документу.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що у процесі роботи з петиціями було виявлено ряд прогалин у порядку їх прийняття і розгляду. За його словами, часто вони не стосуються ні міста Луцька, ні міської ради.

Також, за його словами, усі підтримані петиції передаються на розгляд постійних комісій, які їх вивчають і у разі необхідності готують відповідний проект рішення на сесію міської ради.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: з ...
Наступна новина: 680 тис грн штрафу сплатив ...

КОМЕНТАРІ