Юлія Вусенко презентувала наше місто на ІІ Європейському Конгресі Місцевого Самоврядування

Юлія Вусенко презентувала наше місто на ІІ Європейському Конгресі Місцевого Самоврядування

08.04.16 08:06 0 702
5-6 квітня цього року у Кракові відбувся ІІ Європейський Конгрес Місцевого Самоврядування, організований Інститутом Східноєвропейських Досліджень. Він став платформою для обміну поглядами, а також місцем зустрічі лідерів місцевого самоврядування і регіональних еліт з представниками державних адміністрацій, громадськими організаціями і представниками бізнесу.

У Конгресі брала участь секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко. Вона розповіла, що учасниками Конгресу були близько тисячі осіб з різних країн, зокрема, із Словаччини, Польщі, Італії, Німеччини, Нідерландів. Велике представництво, порівняно з іншими країнами, мала Україна. Минулого року із України було близько 50 учасників, а цього року понад 100. Серед доповідачів українців було не дуже багато. На панельній дискусії виступав з доповіддю, яка була присвячена залученню інвестицій у місто, міський голова Івано-Франківська. Учасниками конгресу також були міські голови Тернополя, Житомира. Юлія Вусенко виступала на панельній дискусії, яка стосувалася інноваційного адміністрування, тобто наближення адміністрування до мешканців.

У панельній дискусії, де виступала Юля Вусенко брали участь вісім спікерів. Це Томаш Зджікот – віцеміністр, Міністерство внутрішніх справ та адміністрації (Польща); модератор: Францеско Грілло - Директор, Vision, (Італія); учасники панелей: Гжегож Чапля - Голова правління, InData S.A., (Польща); Мачєй Допєрава – Голова правління, ТзОВ XENTOVO (Польща); Пєррік Хамон – Голова, FERAM – Світовий форум обміну та адміністративних зустрічей (Франція); Єлєна Кучерявая – заступник директора, Центр підтримки громадських ініціатив (Росія).

Вони обговорювали теми впровадження інновацій щодо зближення адміністрації, які представляють міста з мешканцями. Дуже вдало було підібрано спікерів, які розповідали про впровадження інноваційних технологій на рівні країни, також були представники компаній, які розробляють програми, що дозволяють мешканцям зручніше користуватися онлайн послугами, які можуть надавати муніципалітети.

Юлія Вусенко розповідала, як впроваджуються електронні послуги у місті Луцьку. Зокрема, показала роботу ЦНАП, який є найкращим в Україні, де надаються понад 300 адміністративних послуг. Розповіла про програму “Відкрите місто”, яка є на сайті Луцької міської ради. Презентувала інтернет-приймальні депутатів, де мешканці Луцька залишають свої звернення та про можливість доступу громадян до обговорення проектів рішень, які виносяться на сесію міської ради. Також поінформувала про електронні петиції, про бюджетні запити, що так само розміщені на сайті Луцької міської ради.

За словами Юлії Вусенко, презентація про Луцьк отримала велику кількість позивних відгуків. Учасники панелі висловлювали думки, що Луцьк є прикладом впровадження інновацій щодо співпраці міської ради і громади. Закордонні колеги відзначали, що Луцьк рухається у правильному напрямку. Адже саме місто має визначати, які послуги потрібні мешканцям і яким чином вони можуть успішно впроваджуватися, адже кожен населений пункт має свою власну специфіку. Крім того Луцьку є ще до чого прагнути.

“Ця зустріч була ефективною. Ми гідно представили наше місто, показали можливості, які є на сьогоднішній день і потенціал, який воно має” , - акцентувала Юлія Вусенко. Вона також наголосила, що є цікаві програми, які успішно реалізовуються у місцевому самоврядуванні Польщі. Цей досвід можна вивчити, проаналізувати і спробувати у нас запровадити.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ