В Закарпатській області рахівські вогнеборці ліквідували пожежу на території Карпатського біосферного заповідника

В Закарпатській області рахівські вогнеборці ліквідували пожежу на території Карпатського біосферного заповідника

08.04.16 12:33 0 628
6 квітня о 17:44 до оперативно-рятувальної служби Закарпаття надійшло повідомлення про загорання листя й чагарників на території Карпатського біосферного заповідника біля с. Костилівка Рахівського району.

На місце події негайно відправили відділення 3-ї державної пожежно-рятувальної частини у складі 1 одиниці техніки та 5 чоловік особового складу. Їм допомагали 10 лісників Карпатського біосферного заповідника та 20 місцевих мешканців. Локалізувати пожежу вдалося о 18:30 та повністю ліквідувати – о 20:00. Полум’я встигло знищити 2 га сухого листя й чагарників. Натомість своїми зусиллями учасники боротьби з вогнем врятували від знищення два житлові будинки і господарську споруду, у напрямку яких розповсюджувалася пожежа.

Причину виникнення загорання наразі встановлюють правоохоронні органи.

У зв’язку із загрозою виникнення масштабних лісових пожеж і великою кількістю загорань сухої трави Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до громадян із закликом обачніше поводитися з вогнем на природі. Їдучи автомобілем, не викидайте недопалки у вікно. Вирушивши на пікнік у ліс, влаштовуйте вогнища тільки у спеціально відведених місцях і гасіть багаття перед поверненням додому. І нарешті, прибираючи власну присадибну ділянку, у жодному разі не спалюйте сміття, опале листя й суху траву. Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями ми зможемо уникнути пожеж в екосистемах.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Рівненщина: співробітники ...

КОМЕНТАРІ