На Хмельниччині рятувальники взяли участь в оперативній нараді з причини пожежі в екосистемі

На Хмельниччині рятувальники взяли участь в оперативній нараді з причини пожежі в екосистемі

08.04.16 17:34 0 680
Останнім часом почастішали випадки неконтрольованого спалювання сухої трави та сміття на узбіччях доріг, в лісових масивах, на полях підприємств. Під час таких пожеж вогонь може перекинутись на розташовані поруч будівлі, призвести до аварійних відключень повітряних ліній електропередач, зв’язку а також спровокувати пожежі лісу та торфовищ, у зв’язку з чим державі наносяться значні матеріальні та екологічні збитки.

Так, 5 квітня спалювання сміття та трави на території Лютарської сільської ради ледь не призвело до пожежі лісових насаджень ДП «Ізяславське лісове господарство». Лише завдяки зусиллям добровільної пожежної дружини ДП «Ізяславське лісове господарство» пожежі лісу вдалося запобігти.

Робочою групою у складі працівників районної державної адміністрації, Ізяславського районного сектору, ДП «Ізяславське лісове господарство», відділу Держгеокадастру району проведено обстеження місця виникнення пожежі. Після цього було проведено оперативну нараду під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації, під час якої було вирішено звернутись до правоохоронних органів та Державної екологічної інспекції області з метою встановлення причин пожежі та притягнення винних до відповідальності за порушення правил пожежної безпеки.

Тож Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян: не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Зверніть увагу – загасити займання трави поблизу житлового сектору на початку легко – просто вилити відро води чи закидати землею. Просимо вас відповідально ставитися до власного життя та здоров'я! Пам'ятайте – попередити трагедію легше, аніж ліквідувати її наслідки.

Ізяславський районний сектор

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Тернопільщині проведуть ...

КОМЕНТАРІ