Чернігівська область: рятувальники ліквідували 19 пожеж в екосистемах та 7 в житловому секторі внаслідок випалювання сухої рослинності

Чернігівська область: рятувальники ліквідували 19 пожеж в екосистемах та 7 в житловому секторі внаслідок випалювання сухої рослинності

08.04.16 18:28 0 528
На Чернігівщині спостерігається тривожна ситуація з пожежами в природних екологічних системах. Станом на 07 квітня в області зареєстровано 116 пожеж на загальній площі понад 430 га. Основною причиною їх виникнення є необережність громадян у поводженні з вогнем. Лише за минулу добу підрозділи Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідували 19 таких пожеж, територія пройдена вогнем склала більше 80 га.

Тільки у Чернігівському районі біля сіл Мньов, Новий Білоус, Жукотки, Новоселівка, Олишівка та Боромики вогнеборці ліквідували загоряння сухої трави на загальній площі понад 30 га. Також, біля м. Ніжин сталася пожежа настилу в лісі на площі 0,55 га.

Крім того, у Сосницькому, Козелецькому, Коропському, Варвинському та Бобровицькому районах внаслідок випалювання сухої рослинності знищено та пошкоджено 7 господарчих будівель. Внаслідок цих пожеж ніхто з людей не постраждав.

У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до населення з наполегливим проханням бути вкрай уважними та обережними у поводженні з вогнем. Ні в якому разі не розводьте багаття, не кидайте непогашені сірники або недопалки поблизу будівель, торфовищ, в лісопаркових зонах, на полях та узбіччях доріг.

Пам’ятайте! Нехтування вимогами правил пожежної та екологічної безпеки відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання у вигляді штрафу для громадян у розмірі від 170-ти до 340-ка гривень, а для посадовців - від 850-ти до 1190-та грн.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міжнародний ...

КОМЕНТАРІ