Рівненська область: піротехніки ГУ ДСНС знешкодили 28 вибухонебезпечних «пам’яток» Другої світової війни

Рівненська область: піротехніки ГУ ДСНС знешкодили 28 вибухонебезпечних «пам’яток» Другої світової війни

08.04.16 08:00 0 647
06 квітня групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Рівненській області було знешкоджено 1 артилерійський снаряд калібром 122 мм., 3 артснаряди калібром 45 мм. та 24 вибухники часів Другої світової війни, які було виявлено напередодні в місті Сарни та поблизу села Калинівка Сарненского району.

Довідково: 05 квітня о 12:00 до Служби порятунку за телефоном «101» надійшло повідомлення про те, що неподалік села Калинівка Сарненського району, місцевими жителями виявлено вибухонебезпечний предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд.

Прибувши на місце події рятувальники встановили, що вибухонебезпечною знахідкою виявився артилерійський снаряд калібром 122 мм. часів Другої світової війни. Місце знахідки одразу було взято під охорону співробітниками поліції.

Цього ж дня о 13:00 на лінію «101» зателефонував житель міста Сарн, який повідомив, що ним під час проведення господарських робіт на території власного господарства, виявлено предмети схожі на вибухонебезпечні.

Прибувши за вказаною адресою, працівники ДСНС встановили, що це 2 артилерійських снаряди калібром 45 мм. та 24 вибухники часів Другої світової війни. Місце знахідки одразу було взято під охорону співробітниками поліції.

При додатковому обстеженні відповідних територій було додатково виявлено 1 артилерійський снаряд калібром 45 мм.

Всі небезпечні знахідки піротехніки ДСНС вивезли у спеціально відведене місце та успішно знешкодили.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером «101» або «102».

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету, категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Що таке пряжа?
Наступна новина: Житомирщина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ