У Рівненській області через неконтрольоване спалювання сухої трави вогнем знищено половину житлового будинку та господарчу будівлю

У Рівненській області через неконтрольоване спалювання сухої трави вогнем знищено половину житлового будинку та господарчу будівлю

08.04.16 11:13 0 590
06 квітня о 15:57 до чергової служби Головного управління ДСНС у Рівненській області надійшло повідомлення, що в селі Пересопниця Рівненського району горить житловий будинок. За вказаною адресою негайно було направлено вогнеборців місцевої пожежної команди села Верхівськ та рятувальників 4-ї державної пожежно-рятувальної частини смт. Клевань.

На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів одноповерховий дерев’яний житловий будинок розміром 10х6 м. наполовину вже був знищений вогнем, поруч догорали залишки дерев’яної господарчої будівлі розміром 4х3 м. Людей в будівлі не було.

На гасіння пожежі рятувальники подали два водяні стволи. О 16:35 пожежу локалізували, а о 17:20 – ліквідували. Вогнем знищено покриття та стіну житлового будинку, а також господарчу будівлю та 3 м3 дров.

Згодом рятувальники встановили, що пожежа в даному господарстві спалахнула внаслідок неконтрольованого спалювання сухої рослинності. В будинку вже три роки ніхто не проживав, територія не була огороджена та поросла сухою травою. Саме по ній вогонь і перейшов на дерев’яні житловий та господарську будівлі.

Співробітники Служби порятунку вкотре нагадують людям про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави та сміття. Рятувальники наголошують, що такі порушення вимог пожежної безпеки можуть стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ