У Вінниці представники

У Вінниці представники "Вишеградської четвірки" обговорюватимуть шляхи розвитку малого і середнього бізнесу (+фото)

09.04.16 08:01 0 586
У Вінниці 12 квітня в рамках ініціативи «Виїзні засідання країн Вишеградської четвірки в Україні» відбудеться організована Угорською стороною міжнародна конференція «Розвиток малого і середнього підприємництва: Вишеградський досвід для української влади та бізнесу».

під час першого робочого візиту у Вінницю Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень обговорив ряд організаційних питань щодо конференції з розвитку малого та середнього бізнесу в рамках програми країн Вишеградської четвірки в ході офіційної зустрічі із головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм та міським головою Сергієм Моргуновим.

В ході зустрічі Валерій Коровій коротко ознайомив дипломата зі станом соціально-економічного розвитку області та основними процесами, що відбуваються в державі.

«Вінниччина на фоні інших областей України, попри всі проблеми, - це регіон, який потужно розвивається у напрямках промислового сектору, аграрного бізнесу, розвитку інфраструктури. Нам вдалося залучити в область потужні інвестиційні ресурси, і ми маємо позитивну динаміку зростання.

Однак є й чимало проблем щодо залучення інвестицій, створення легальних робочих місць, виведення бізнесу з тіні. Це питання, які стоять на порядку денному. Питання, які будуть обговорені на конференції – є питання майбутнього. Конференція – це передумова, щоб рухатися вперед. Тому дякуємо, за таку можливість» , - зазначив Валерій Коровій.

Водночас Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень розповів, що існує внутрішній розподіл між країнами Вишеградської четвірки. Так, Словаччина взяла на себе питання енергетичної співпраці з Україною, Польща – допомогти із впровадженням децентралізації, Чехія – освіту. Що стосується Угорщини, то вона взяла на себе підтримку та обмін досвідом у галузі малого і середнього бізнесу.

«Для Угорщини і для Вишеградської четвірки Україна дуже важливий партнер. Для Угорщини – це найбільший на території СНГ економічний партнер, хоча після економічної кризи товарооборот зменшився. Тому ми дуже задоволені, що ви взяли на себе організацію конференції, і ми матимемо можливість обговорити питання економічного і політичного співробітництва. Однак, акцент буде зроблений саме на економічному партнерстві. Представники Угорщини на конференції розкажуть про наш досвід, як ми працюємо в цій сфері. Ми вітаємо європейський вибір України, ми хочемо розповісти, як ми проходили цей шлях, показати помилки, які робили ми, аби ви їх не повторювали. Сподіваюся, що конференція буде дуже цікава, і ваші бізнесмени будуть зацікавленні у ній і для них вона буде корисною», - зауважив Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень.

Участь у конференції візьмуть міністри і заступники міністрів міністерств закордонних справ країн Вишеградської четвірки (Угорщина, Польща, Чехія, Словаччина) та надзвичайні і повноважні посли цих країн в Україні.

У Вінниці буде вже четверта конференція, яка проводиться за ініціативи Вишеградської четвірки. Попередні проходили в Чернігові, Чернівцях і Львові.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ