На Вінничині вперше свідоцтва про народження двом малюкам було вручено у пологовому відділенні Хмільницької центральної районної лікарні (+фото)

На Вінничині вперше свідоцтва про народження двом малюкам було вручено у пологовому відділенні Хмільницької центральної районної лікарні (+фото)

09.04.16 09:52 0 618
8 квітня заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Микола Чикотун, голова Хмільницької районної державної адміністрації Зоя Бонсевич та завідуюча ДРАЦСу Олена Рачинська вручили свідоцтва про народження двох малюків їхнім батькам.

Свідоцтва про народження дитини отримали дві сім'ї з Широкої Греблі родина Володимира і Альони Москаленків - дівчинка Поліна, народжена 7 квітня, і родина Анатолія та Наталії Барчаків - дівчинка Анастасія, народжена 3 квітня.

Заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Микола Чикотун, голова Хмільницької районної державної адміністрації Зоя Бонсевич привітали щасливі сім»ї щирими словами, квітами та подарунками.

«Нехай діти ростуть щасливими та здоровими, на радість батькам і країні», - зазначив заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Микола Чикотун у своєму вітанні.

Це перше в Хмільницькому районі вручення свідоцтв про народження у пологовому відділенні.

Нагадаємо, що з метою створення сприятливих умов, спрямованих на спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини, наказом Міністерства юстиції України від 26.08.2015 №1593/5 у пологових будинках Вінницької області було запроваджено новий сервіс, який передбачає прийняття працівниками відділів державної реєстрації актів цивільного стану документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видачу свідоцтва про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку.

У зв'язку з внесенням Міністерством юстиції України 23 лютого 2016 року змін до вищевказаного наказу, до пілотного проекту Міністерства юстиції України щодо прийняття працівниками відділів державної реєстрації актів цивільного стану документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видачі ними свідоцтва про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку, були залучені відділи ДРАЦС та пологові будинки усіх регіонів України.

Відтепер, головним територіальним управлінням юстиції у Вінницькій області цей сервіс запроваджено по всіх медичних закладах Вінницької області, де приймаються пологи.

Тож тепер батьки новонародженої дитини мають можливість, не витрачаючи зайвого часу на відвідування відділу державної реєстрації актів цивільного стану, отримати безпосередньо у пологовому будинку найперший офіційний документ своєї дитини - свідоцтво про народження .









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ