Введення в експлуатацію реконструйованого музею Миколи Леонтовича очікується до Дня Незалежності України (+фото)

Введення в експлуатацію реконструйованого музею Миколи Леонтовича очікується до Дня Незалежності України (+фото)

09.04.16 19:19 0 656
Про це під час робочої поїздки до Теплицького району повідомив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. У рамках візиту керівник регіону завітав до села Марківка, де ознайомився з ходом ремонтних робіт, що тривають нині в музеї Миколи Леонтовича.

Завершити усі внутрішні оздоблювальні роботи та заходи з благоустрою закладу будівельники планують вже до кінця червня. Крім того, за словами начальника управління культури і мистецтв ОДА Станіслава Городинського, на території музею стоятиме новий пам'ятник композитору, а до могили Леонтовича, що знаходиться неподалік, вестиме парк, закладення якого передбачено проектом.

Очікується також впорядкування місця поховання знаного митця: там буде встановлено пам'ятний знак всесвітньо відомому «Щедрику». Поки ж ведуться роботи з отримання відповідних дозволів, адже цей об'єкт занесений до культурної спадщини ЮНЕСКО.

Оглянувши хід ремонтних робіт та відвідавши могилу композитора, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зауважив, що головна мета цього проекту полягає в тому, щоб поряд з відновленням історичної справедливості створити тут один з потенційно цікавих об'єктів для туристичної діяльності.

«Ідея щодо відновлення музею Леонтовича та впорядкування території поблизу його місця поховання виникла в минулому році. Але оскільки це пам'ятка архітектури, то потребує досить багато бюрократичних процесів. Більше того, цей пам'ятник захищений ЮНЕСКО, і тому тут є певні особливості, - зазначив керівник Вінниччини Валерій Коровій. – В обласному бюджеті на проведення необхідних робіт закумульовані фінансові ресурси, і ми розраховуємо, що музей до Дня Незалежності України буде введений в експлуатацію. Що ж стосується місця поховання митця, то ми ведемо дискусію, як можна обійти бюрократичні перепони, аби облагородити і територію біля могили композитора».

Готовність долучитися до реалізації проекту висловив також народний депутат України Микола Кучер. «Це той випадок, коли і обласна, і районна, і місцева влада зацікавлені в тому, щоб зберегти пам'ять про видатного композитора і зробити важливу справу – ось цей музейний комплекс. Тому я вважаю, що потрібно взяти в цьому участь», - зауважив він.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ