На Вінничині представники делегації Ясського повіту Румунії ознайомилися з роботою Козятинського обласного соціального центру матері та дитини (+фото)

На Вінничині представники делегації Ясського повіту Румунії ознайомилися з роботою Козятинського обласного соціального центру матері та дитини (+фото)

09.04.16 14:37 0 553
У рамках трьохденного візиту румунських партнерів на Вінниччину, делегація Ясського повіту Румунії в особі його секретаря Лакраміоари Верніки, обласного представництва - директора Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталі Заболотної, обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Олени Стоялової, її заступника Ольги Слободяник, міського голови Олександра Пузиря, представників районної влади відвідали Козятинський обласний соціальний центр матері та дитини.

Поважні гості оглянули приміщення центру, ознайомилися з умовами проживання, а також поспілкувалися з молодими матерями, які нині перебувають у закладі.

Всі представники делегації висловили слова подяки за професійність, невтомний ентузіазм та ініціативність директору даного центру Валентині Живчик та працівникам установи.

-Вже протягом 8 років у Козятинському центрі відпрацьовується формат адаптації до соціуму та навчання матерів, які потребують такої підтримки. Аби завтра, після виходу із закладу, вони могли правильно формувати свій бюджет, правильно доглядати за дитиною, - зауважив міський голова Олександр Пузир.

Керівник міста підкреслив, що матері, які тут перебувають, потребують величезної допомоги: і психологічної, і материнської, яку їм надають і керівництво центру, і соціальні працівники установи.

Заклад, який забезпечує тимчасове проживання жінок на останніх місяцях вагітності та матерів з дітьми віком до 1,5 року, які опинилися у складних життєвих обставинах, і розрахований на одночасне перебування 10 жінок з дітьми.

в центрі проживають 8 молодих матерів і 14 дітей.

За вісім років діяльності Козятинський центр матері та дитини довів значимість та важливість роботи закладів соціального обслуговування нового типу. Тут на високому рівні, професійно надають реальну допомогу конкретним жінкам, які її потребують оформлення всіх видів соціальної допомоги, влаштування на навчання, працевлаштування, отримання житла тощо. Фахівці центру з турботою опікуються кожною з клієнток, розвиваючи в них приховані таланти та здібності. Соціальний педагог, психолог спрямовують свою роботу на навчання жінок навичкам самообслуговування, догляду за дитиною, готують їх до самостійного життя.

За період функціонування послугами закладу скористалися 94 жінки та їх дитини.

Після вибуття із закладу матері з дітьми перебувають під соціальним супроводом центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за місцем їх подальшого влаштування.

Довідково. Козятинський обласний соціальний центр матері та дитини функціонує з 1 червня 2008 року.

Завданням закладу є здійснення роботи щодо реалізації права дитини та виховання в сім'ї: тимчасове розв'язання проблеми житла, забезпечення ефективної та постійної взаємодії соціальних працівників з жінкою, забезпечення належних умов існування новонародженої дитини під час розв'язання матір'ю складних життєвих обставин, які заважають нормальному функціонуванню сім'ї тощо.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ