Волинь: рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі в екосистемах!

Волинь: рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі в екосистемах!

09.04.16 14:27 0 626
Від початку тижня на території України фіксується значне підвищення температурних показників. Зважаючи на це, а також на те, що люди розпочали прибирати свої присадибні ділянки, спалювати залишки сухої рослинності, на території держави спостерігається збільшення кількості пожеж в екосистемах. Так, лише впродовж минулої доби в Україні виникло 367 пожеж, значна частка яких зафіксована саме у природних екосистемах.

Зокрема, 5 квітня на Полтавщині, в с. Махнівка Глобинського району, на відкритій території виникла пожежа сухої трави на площі 4 га. Підрозділи ДСНС оперативно ліквідували пожежу та врятували від знищення вогнем сінник і 5 тонн сіна.

Цього ж дня, полтавські вогнеборці ліквідували пожежу сухої трави поблизу с. Яблунівки Лохвицького району на площі 1 га та врятували від знищення недіючу будівлю ферми.

Горіння сухої трави також було зафіксовано у Турківському, Сколівському, Самбірському, Старосамбірському, Яворівському, Пустомитівському районах Львівської області. Загалом вогнеборці ліквідували 13 пожеж сухостою на території регіону.

5 квітня на території Тернопільської області зареєстровано 6 пожеж сухої трави в природних екосистемах на загальній площі понад 6,5 га; на території Закарпатської області — 4 пожежі на площі 6,8 га; на території Донецької області — 11 пожеж на площі близько 6 га.

Також займання сухостою виникали у Романівському, Радомишльському та Овруцькому, Брусилівському районах районах Житомирської області. Площа загорань становила 10 га території.

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

Найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Особливо збільшується кількість такого роду пожеж у весняно-літній період.

Саме тому, з метою недопущення виникнення пожеж у природних екосистемах рятувальники проводять профілактичні заходи з громадянами. До участі в заході запрошують також і представників засобів масової інформації аби донести вкрай важливі повідомлення та застереження до якомога більшої кількості населення.

Фахівці ДСНС залучають до інформаційно-роз’яснювальної роботи також і представників «Укрпошти» та «Нової пошти». Зокрема, відтепер на території Івано-Франківщини застережливі листівки із необхідною важливою інформацією потраплятимуть через листонош навіть у найвіддаленіші оселі. Рятувальники сподіваються, що такі заходи матимуть позитивні результати і змусять громадян замислитися над проблемою пожеж в екосистемах, кількість яких невпинно зростає.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: не ...

КОМЕНТАРІ