У Волинській області за втручання прокуратури скасовано незаконні розпорядження про надання в довгострокову оренду 4 земельних ділянок державної форми власності

У Волинській області за втручання прокуратури скасовано незаконні розпорядження про надання в довгострокову оренду 4 земельних ділянок державної форми власності

09.04.16 12:23 0 645
Апеляційний суд Волинської області задоволив апеляційну скаргу заступника прокурора області, подану на рішення Горохівського районного суду від 10 грудня 2015 у справі за позовом прокурора Горохівського району до Горохівської РДА, реєстраційної служби Горохівського районного управління юстиції та одного з місцевих фермерів.

Відтак визнано незаконними і скасовано розпорядження Горохівської районної державної адміністрації про надання фермеру дозволу на розроблення документації із землеустрою та її затвердження. Також визнано недійсними договори оренди землі та скасовано їх державну реєстрацію. Фермера зобов’язано повернути чотири земельні ділянки загальною площею 67,40 га та вартістю 1млн. 682 тис. грн. до земель державної власності Пірванченської та Мирненської сільських рад.

Прокурори довели, що вищевказані розпорядження видано головою Горохівської РДА всупереч чинним положенням Закону України «Про фермерське господарство» без відповідного обґрунтування фермером необхідності отримання таких великих площ земельних ділянок, без зазначення перспективи діяльності фермерського господарства, підтвердження наявності необхідної для обробітку землі сільськогосподарської техніки, кількості членів фермерського господарства та наявність в останніх права на безоплатне отримання земельних ділянок у власність.

Відповідно до інформації Державної інспекції сільського господарства у Волинській області, будь-якою спеціальної техніки за фермером не зареєстровано, що свідчить про відсутність реальної можливості обробітку землі та ведення фермерського господарства.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ