В Луцьку на черговому засіданні круглого столу обговорили можливість створення безкоштовних гуртків в районі ЛПЗ

В Луцьку на черговому засіданні круглого столу обговорили можливість створення безкоштовних гуртків в районі ЛПЗ

09.04.16 09:31 0 572
Мешканці ЛПЗ створили ініціативну групу для вирішення питання проведення безоплатних занять на базі спортклубу “Голуба стріла”, щоб діти мали можливість займатися спортом у своєму мікрорайоні. Депутат міської ради Микола Яручик звернувся з таким запитом до міського голови. Пропозиція була розглянута і її підтримали більшість депутатів. Зустрітись для обговорення цього питання було ініціативою міської ради. Під час обговорення заступник міського голови Юрій Моклиця ще раз підкреслив, що одним з приорітетів у роботі міської ради є реалізація спортивних завдань, зокрема популяризація спорту і його масовість.

На засіданні виступив Президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Петро Лавренюк, який зазначив, що безкоштовних спортивних гуртків для всіх бути не може, доцільніше буде зробити це для окремих категорій дітей. Депутат міської ради Наталія Бунда сказала, що такі питання мають розглядатися глобально, на рівні всього міста, а не одного конкретного району. Юрій Моклиця додав, що місто має платити за тих, хто не може платити сам, правом на безкоштовні заняття мають, в першу чергу, користуватися діти з багатодітних та малозабезпечених сімей. Для того, щоб проект був ефективним, мають створюватися списки конкретних дітей, які зацікавлені і хочуть цим займатися.

Член ініціативної групи Наталія Гуркіна, яка виступала на засіданні круглого столу, підкреслила, що основноюю метою ініціативної групи є те, що діти повинні бути зайняті після школи і в період канікул, саме тому вони й взялися за цю справу. Пані Наталія зазначила, що готові прийняти будь які пропозиції. В свою чергу, присутні на круглому столі тренери, які в даний момент займаються в клубі “Голуба стріла”, запропонували на волонтерських засадах займатися з дітьми.

У підсумку обговорення заступник міського голови Юрій Моклиця надав пропозиції: до кінця квітня провести інвентаризацію і оптимізацію всіх майданчиків, де можна займатися фізичною культурою та спортом, а також створити базу даних дітей, окреслити чітку цільову групу. Це питання взято на контроль і буде опрацьовуватись.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Буковина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ