Волинська область: рятувальники розповіли дітям про мирний атом

Волинська область: рятувальники розповіли дітям про мирний атом

09.04.16 18:41 0 661
30 років пройшло з дня страшної аварії, що відбулась на Чорнобильській АЕС. Саме ця подія змусила людство замислитись над тим, що атом не завжди буває мирним, наскільки серйозними і навіть жахливими можуть бути наслідки. Першими на приборкання атома вийшли пожежні, яких ми називаємо ліквідаторами, і ціною свого життя закрили нас від смертоносного лиха. Про атом потрібно знати, про людей – пам’ятати, а дітей навчати аби атом насправді був мирним.

7 квітня, напередодні роковин Чорнобильської трагедії, яка, за оцінками світової спільноти, є найбільшою у світі, у дошкільному закладі №5 м. Луцька відбулося заняття на тему: «Мирний атом» для дітей старшого дошкільного віку.

Для того, щоб показати наскільки небезпечним може бути недбале ставлення до використання атомної енергії, якщо поводитись з нею необачно, рятувальники малюкам продемонстрували мультфільм «Атомна енергія». Після перегляду працівники ДСНС спілкувалися з дітьми, відповідали на їх численні запитання. Вони також подарували книгу «Абетка безпеки» та листівки з правилами безпеки, де детально розписано як діяти якщо виникла загроза радіоактивного забруднення, зображені продукти, що сприяють виведенню радіонуклідів з організму людини, види радіоактивного випромінювання, небезпека у побуті тощо.

Окрім цього, під час заходу для дошкільнят провели конкурс малюнку «Мирний атом в долонях людини». Кожен з учасників конкурсу демонстрував усі свої найкращі художні навички та вміння. Саме через творчість освітяни та рятувальники сподіваються позитивно вплинути на свідомість юних громадян, які у майбутньому не допустять виникнення подібної катастрофи.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Вінничина: «Рух на ...

КОМЕНТАРІ