Контрактна армія: запитання та відповіді

Контрактна армія: запитання та відповіді

09.04.16 09:38 0 596
На який термін можна підписати контракт?

* 6 місяців?—?для осіб, звільнених з військової служби з березня 2014 року (з початку особливого періоду) по теперішній час, а також для військовослужбовців строкової військової служби та відмобілізованих, які відслужили не менше 11 місяців;

* на 3 роки?—?для рядового складу;

* від 3 до 5 років?—?для сержантського та старшинського складу;

* від 2 до 5 років?—?для офіцерського складу;

* на особливий період.

Як відбувається підписання контракту?

Усі громадяни України, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом повинні звернутись до військового комісаріату за місцем проживання (реєстрації), перебування на військовому обліку, в якому кандидат може ознайомитися з переліком вакантних посад та підібрати посаду (обрати майбутню спеціальність).

Військовослужбовці, що проходять службу за мобілізацією або строкову службу, мають подати рапорт за підпорядкованістю.

Вимоги та відбір

На службу за контрактом приймаються громадяни, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам проходження військової служби.

Вік від 18 років до 60 років (граничний вік прийняття в особливий період збільшується до 60 років для чоловіків, для жінок?—?до 50 років).

Відсутність судимості за скоєння тяжких злочинів.

Наявність базової середньої освіти.

Придатність за станом здоров'я

Усі кандидати на військову службу за контрактом направляються військовими комісаріатами на військово-лікарську комісію для визначення придатності до військової служби за станом здоров'я. Лише військово-лікарська комісія може дати остаточний висновок щодо придатності кандидата за медичними показниками.

Військовозобов'язані, які раніше отримали негативний висновок військово-лікарської комісії, через 5 років можуть повторно пройти медогляд для перегляду висновку.

Наявні посади та військові спеціальності на вибір

Кандидатам пропонуються у першу чергу посади для бойових військових частин (підрозділів) Сухопутних військ ЗС України, Високомобільних десантних військ ЗС України, Сил спеціальних операцій, Військово-Морських Сил ЗС України.

Для отримання інформації про наявність вакантних посад необхідно звернутись до військового комісаріату або безпосередньо у військову частину. При цьому враховуються побажання кандидата щодо отримання спеціальності (наприклад, спорідненої з військовою).

Можливість проходити службу в конкретній частині

Кандидати, які пройшли відбір та відповідають вимогам проходження військової служби, з приписом військового комісара, в якому зазначається ВОС, на яку попередньо відібраний кандидат, з особовою справою направляються до відповідного навчального центру. У навчальному центрі укладання контрактів на проходження військової служби здійснюється одразу в день прибуття після проведення заходів відбору.

Усі кандидати на військову службу за контрактом з лютого 2016 року направляються військовими комісаріатами виключно до навчальних центрів. Направлення одразу до військової частини неможливе.

Разом із тим, кандидат може звернутися до конкретної військової частини та отримати письмову згоду командира частини для проходження служби за контрактом саме в цій частині.

Кваліфікаційними комісіями в навчальних центрах під час розподілу до військових частин враховуються побажання військовослужбовців щодо подальшого їх проходження служби. В тому числі враховується наявність письмової згоди від командування військової частини.

Грошове забезпечення

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ