Житомирщина: рятувальники посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами з метою протидії пожежам в екосистемах!

Житомирщина: рятувальники посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами з метою протидії пожежам в екосистемах!

09.04.16 19:20 0 589
Впродовж минулої доби на території України виникло 404 пожежі, значна частка яких зафіксована саме в природних екосистемах. Причинами загорань сухостою, лісових насаджень є в, першу чергу, людський фактор: випалювання сухої рослинності, недотримання населенням заходів пожежної безпеки в лісових масивах, порушення правил пожежної безпеки під час проведення лісогосподарських робіт.

Зокрема, 6 квітня, на території Харківської області виникло 36 пожеж в екосистемах на загальній площі 32 га; на території Чернігівської області — 19 пожеж на площі 80 га.

Цього ж дня, вогнеборці ДСНС ліквідували загорання листя та чагарників на територіїКарпатського біосферного заповідника на площі 2 га.

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

Так, 6 квітня внаслідок загорання сухої трави в місті Новому Роздолі Львівської області ледь не згоріли 2 дачних будинки. Площа загорання сухостою становила 2 тис. кв.м. В той же час, наРівненщині, в селі Пересопниця через неконтрольоване спалювання сухої трави вогнем знищено половину житлового будинку та господарчу будівлю.

З метою недопущення виникнення пожеж у природних екосистемах рятувальники проводять профілактичні заходи з громадянами. До участі в заході запрошують також і представників засобів масової інформації аби донести вкрай важливіповідомлення та застереження до якомога більшої кількості населення.

Крім того, рятувальники ДСНС у складі міжвідомчих комісій обласних державних адміністрацій наразі проводять перевірки стану готовності лісництв та лісових господарств до пожежонебезпечного періоду.

Зокрема, 7 квітня рятувальники Києва перевірили готовність лісопаркового господарства «Конча-Заспа» до пожежонебезпечного періоду.

У ході перевірки основна увага акцентувалася на стані й готовності пожежної та пристосованої до пожежогасіння техніки, готовності особового складу лісництв і лісових господарств до дій у разі виникнення лісових пожеж, утриманні лісових насаджень, наявності агітаційних засобів,виконанні профілактичних заходів тощо.

За результатами перевірки відзначено, що працівниками лісопаркового господарства проведена значна робота по підготовці пожежної та пристосованої для гасіння лісових масивів техніки, пожежні автомобілі укомплектовані пожежно-технічним обладнанням та шанцевим інструментом для боротьби з вогнем.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Введення в експлуатацію ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ