В Житомирській області рятувальники провели профілактичний рейд щодо спалювання сміття та сухостою

В Житомирській області рятувальники провели профілактичний рейд щодо спалювання сміття та сухостою

09.04.16 14:50 0 602
Незважаючи на постійні застереження рятувальників щодо небезпеки спалювання сухої рослинності та сміття, деякі громадяни продовжують активно знищувати рештки сухотрав’я на городах, присадибних ділянках та відкритих територіях. Непоодинокими стають випадки, коли під час спалювання сухої рослинності, неконтрольований вогонь перекидається на оселі, господарчі будівлі, лінії електропередач та автозаправні станції.

7 квітня фахівці Управління ДСНС в області спільно з представниками газети «20 хвилин» провели роз’яснювальну роботу з мешканцями с. Оліївка Житомирського району. Під час рейду рятувальники виявили не один випадок спалювання сухої трави та сміття біля будинків. З кожним господарем фахівці ДСНС провели інформаційно-роз’яснювальну роботу стосовно заборони самовільного випалювання сухотрав’я.

Така боротьба за чистоту зазвичай призводить до непоправних наслідків. Зокрема, тільки за минулу добу підрозділи оперативно-рятувальної служби 11 разів ліквідовували загорання сухостою, 5 з яких – на території Житомирського району й обласного центру.

Крім того аби населення пам’ятало та дотримувалося елементарних правил безпеки, рятувальники вручили громадянам тематичні листівки та пам’ятки.

«Профілактичні рейди з недопущення пожеж в екосистемах фахівцями ДСНС будуть проводитися постійно. Сподіваємося, що саме через посилення роз’яснювальної роботи, селяни будуть відповідальніше ставитись до пожежної безпеки в екосистемах», – наголошує начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук.

У ДСНС України

у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельницька область: 7 ...

КОМЕНТАРІ