Житомирщина: за добу в області ліквідовано 11 пожеж в екосистемах загальною площею 14 гектарів

Житомирщина: за добу в області ліквідовано 11 пожеж в екосистемах загальною площею 14 гектарів

09.04.16 15:38 0 556
Суха та вітряна погода, що встановилися на Житомирщині протягом останніх днів, та необережне поводження громадян з вогнем провокують загоряння у природних екосистемах. Лише за минулу добу в області виникло 11 таких пожеж, внаслідок чого вогнем пройдено понад 14 га території. Вцілому ж з початку року вогнеборці ліквідували 43 займання, що сталися у лісових масивах, на торфополях, сільськогосподарських угіддях тощо. Загальна площа пройденої вогнем території складає близько 48 га.

Так, 6 квітня о 21:24 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави поблизу с. Щигліївка Коростишівського району. Рятувальникам зателефонували місцеві жителі, які були занепокоєні наближенням вогню до їхніх помешкань. До місця події негайно виїхали бійці 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Вони встановили, що горить суха рослинність на площі 3 га, та вогонь поступово наближається до житлових будівель. о 22:15 вогнеборці локалізували пожежу та о 22:40 повністю її ліквідували. Вогнем знищено 3 га сухої трави, матеріальних збитків не завдано. Загиблих та травмованих не виявлено. Загалом до ліквідації пожежі залучалося 4 чоловіки особового складу рятувальників та 1 одиниця техніки.

Того ж дня займання в екосистемах сталися у с. Оліївка, с. Довжик, смт Озерне Житомирського району, с. Селець Народицького району, с. Радчиці Овруцького району, смт Новоозерянка Олевського району та в обласному центрі. Тут загалом вогнем пройдено понад 11 га території.

Наразі причини всіх пожеж встановлюються фахівцями.

Аби запобігти пожежам, фахівці ДСНС нагадують про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави і сміття. Вітряна погода сприяє швидкому розповсюдженню вогню на значні відстані. Особливо наголошуємо на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення таких правил може стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків.

Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ