Житомирщина: рятувальники провели пізнавальний захід «Хочеш жити – будь обережним!» для учнів ліцею харчових технологій

Житомирщина: рятувальники провели пізнавальний захід «Хочеш жити – будь обережним!» для учнів ліцею харчових технологій

09.04.16 16:25 0 547
6 квітня працівники Управління ДСНС Житомирщини провели інформаційно-пізнавальний захід під назвою «Хочеш жити - будь обережним!» для учнів та педагогів Житомирського професійного ліцею харчових технологій.

На початку лекції рятувальники підняли питання цивільного захисту населення. Фахівці ДСНС розповіли молоді про захисні споруди, для чого вони використовуються та як дізнатись про їх місця розташування. Не оминули вони також і тему захисту шкіри та органів дихання від шкідливої дії хімічно-небезпечних речовин.

Проте найбільшу кількість часу рятувальники виділили на вивчення інформації, що стосується вибухонебезпечних предметів. На макетах боєприпасів, що піротехніки принесли із собою, продемонстрували як виглядають міни, гранати, артснаряди, патрони, а також навели приклади трагічних ситуацій, що виникали при необережному поводжені з ними. Основну увагу фахівці ДСНС акцентували на алгоритмі дій у разі виявлення вибухонебезпечного предмету.

Щоб розповісти учням, що таке «піротехніка», працівники Управління ненадовго заглибились в історію. Розповіли де винайшли порох, хто був першовідкривачем динаміту і в яких галузях в ХІХ столітті використовували вибухівку.

З огляду на події, що відбуваються зараз на Сході країни, працівники Служби порятунку «101» детальніше зупинились на сучасних вибухових пристроях. Розповіли про їх маскування, основні ознаки та заходи безпеки при виявленні підозрілого предмету.

А наприкінці уроку рятувальники провели з підлітками невелике опитування для закріплення нової інформації. Також кожен охочий мав змогу приміряти бронежилет та каску піротехніків, а також ознайомитись зі спецобладнання для пошуку вибухонебезпечних предметів.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Вінничина: розвиток ...

КОМЕНТАРІ