стартував зональний етап ХХІІ Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних

стартував зональний етап ХХІІ Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних

09.04.16 08:04 0 601
Подолавши конкурсний відбір на місцевому рівні, юні рятувальники з усіх районів Житомирської області розпочали змагання за право назватися кращою в регіоні дружиною юних пожежних.

6 квітня у палаці культури м. Коростень стартував перший з чотирьох відбіркових зональних етапів Всеукраїнського фестивалю ДЮП. У ньому взяли участь 7 команд-переможиць зі шкіл Овруцького, Олевського, Коростенського, Малинського, Лугинського та Володарсько-Волинського районів.

Фестиваль дружин юних пожежників – це заключна форма пропагандистської роботи учнів, яку вони проводять серед однолітків і населення в якості юних помічників ДСНС України та Добровільного пожежного товариства.

В рамках Фестивалю командам-учасницям необхідно було продемонструвати набутий досвід у формі літературно-музичної композиції на тему «Про безпеку пам’ятай, цінуй життя – в біду не потрапляй». Фантазіям дітей не було меж: країною безпеки подорожували і персонажі мультсеріалу «Фіксікі» у виконанні наймолодших малинчан, і герої казки «Ріпка», інтерпретовані луганчанами. Щоправда кожен з них долав свої перепони.

Діти розігрували практично всі надзвичайні події, з якими можуть зіткнутися під час літніх канікул. Це небезпеки на водоймах, в лісі, при користуванні сірниками й газом, під час грози та при виявленні вибухонебезпечних знахідок.

Особливо вразили журі акробатичні елементи у виконанні учнів з Коростеня та своєрідна інтерпретація героїчної професії рятувальника, як ідеального майстра на всі руки. Також завдяки коростенцям присутні навчилися як поводитися з легкозаймистими речовинами та вивчили знаки пожежної безпеки.

Перемогу цього дня святкували учні загальноосвітніх шкіл №2 у містах Коростені (І місце), Олевську (ІІ місце) та селищі Лугини (ІІІ місце).

Члени журі – фахівці з обласних управлінь освіти і науки, державної служби з надзвичайних ситуацій та добровільного пожежного товариства – відзначили особливо високий рівень підготовки команд, вокальну та акторську майстерність. За словами керівника рятувальної служби області Ігоря Нікітчука «в умовах сьогодення фестиваль юних пожежних підтвердив, що питання безпеки поступово входить в повсякденну діяльність, як життєва необхідність. Діти ж від духу конкуренції перейшли до неймовірної взаємопідтримки та вболівання за інших. Це особливо важливо в екстремальних ситуаціях. Впевнений таке покоління молоді зможе своєчасно і впевнено допомогти ближньому».

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ