Сімейні лікарі з Нідерландів навчатимуть своїх колег з Житомирщини

Сімейні лікарі з Нідерландів навчатимуть своїх колег з Житомирщини

09.04.16 11:13 0 566
7 квітня в управлінні охорони здоров'я облдержадміністрації відбулася зустріч з Хенком ван Шотхорстом (Henk van Schothorst) – членом Асоціації сімейних лікарів Нідерландів, який очолює фундацію по обміну досвідом між лікарями наших країн «Foundation Sharing Knowledge N-U».

У зустрічі взяли участь обласний позаштатний фахівець з питань управління та організації охорони здоров'я УОЗ Валентині Грищук, президент Асоціації сімейних лікарів Житомирської області Вікторія Івчук, головний лікар центральної дитячої міської лікарні м. Житомира Володимир Башек.

Голландські лікарі на волонтерських засадах вже не перший рік співпрацюють з лікарями Житомирщини. Зокрема, рік тому був проведений перший цикл курсів удосконалення для педіатрів КУ ЦДМЛ, де Хенк ван ван Шотхорст провів заняття з анатомії та фізіології вуха, діагностики та лікування середнього отиту. Саме ця тематика найбільш зацікавила житомирських педіатрів під час опитування.

У грудні минулого року цикл удосконалення був продовжений. Лікар Юрин Ембрехтс розповів про захворювання вуха, сучасні тенденції діагностики захворювань та провів практичні навчання за допомогою відеоотоскопа. Крім того, голландські друзі за власні кошти придбали для лікарів загальної практики-сімейної медицини та педіатрів м. Житомира 60 сучасних отоскопів, які вручили своїм українським колегам під час тренінгів.

Варто зазначити, що результати такої співпраці високо оцінила Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика. Саме за погодженням із НМАПО та Житомирською міською радою учасники тренінгів отримали відповідні сертифікати.

Наразі голландські лікарі мають намір поширити коло співпраці й на сімейних лікарів області. Так, за попередньою домовленістю вони мають підготувати із сімейних лікарів 15 тренерів, які будуть залучені до проведення тренінгів для сімейних лікарів в області. У планах фахівців проведення кущових тренінгів у Новоград-Волинському, Овруцькому, Коростишівському, Бердичівському та Житомирському районах, які мають відбутися у листопаді поточного року.

У червні, під час наступного візиту голландських лікарів, відбудеться базова підготовка до впровадження курсу тренінгів для сімейних лікарів області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Створено робочу групу з ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ