Закарпатські рятувальники проаналізували власну роботу за перший квартал і визначили плани на майбутнє

Закарпатські рятувальники проаналізували власну роботу за перший квартал і визначили плани на майбутнє

09.04.16 14:34 0 561
8 квітня у Берегові зібралися керівництво Управління ДСНС України у Закарпатській області та начальники підпорядкованих йому підрозділів. На базі Берегівського міськрайонного відділу ДСНС відбулася підсумкова нарада за перший квартал 2016 року, на якій головував начальник Управління Роман Гудак. Зібравшись разом, рятувальники здійснили аналіз своєї діяльності за минулі три місяці й намітили основні плани роботи на майбутнє.

Зокрема, заступник начальника Управління Глєб Бурковський у доповіді розповів про надзвичайні події, які трапилися на Закарпатті протягом першого кварталу. Так, в області виникло 330 пожеж, на яких загинуло 10 осіб. Загалом у краї спостерігається суттєве зменшення кількості загорань, оскільки за той же період минулого року сталося 598 пожеж. Разом із тим, за перші три місяці 2016-го до оперативно-рятувальної служби Закарпаття надійшло 122 хибних повідомлення про пожежі.

Крім цього, за перший квартал на території Закарпаття було зареєстровано 95 некласифікованих надзвичайних подій. Зокрема, група піротехнічних робіт здійснила 21 виїзд на знешкодження вибухонебезпечних предметів. При цьому фахівці знищили 169 боєприпасів, серед яких 32 артилерійські снаряди, 92 мінометні міни, 39 гранат і 6 набоїв. Спеціалісти групи радіаційного та хімічного захисту 6 разів виїжджали для очищення приміщень від розлитої внаслідок розбиття термометрів ртуті. А гірські пошуковці 16 разів шукали заблукалих у Карпатах туристів.

Для того, аби зменшити кількість надзвичайних подій, закарпатські рятувальники регулярно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням. Як зазначив у своїй доповіді перший заступник начальника Управління Володимир Ціцей, за три місяці в області спільно з органами виконавчої влади організовано 42 пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів. Представники Управління здійснили 124 виступи перед трудовими колективами, у загальноосвітніх навчальних закладах і серед населення щодо діяльності оперативно-рятувальної служби Закарпаття й попередження різного роду надзвичайних ситуацій. Також у краї відбулося 12 акцій «Запобігти. Врятувати. Допомогти» та влаштовано 25 екскурсій школярів до пожежно-рятувальних підрозділів.

Вислухавши усіх доповідачів, начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак визначив основні напрямки роботи на другий квартал 2016 року. Головним завданням рятувальників стане боротьба із загрозами весняно-літнього пожежонебезпечного періоду, до яких відносяться загорання сухої трави й лісові пожежі. Зокрема, посилено здійснюватиметься профілактична робота з населенням щодо роз’яснення правил пожежної безпеки, проводитиметься цілодобовий моніторинг природних екосистем для своєчасного виявлення пожеж, а також утримуватимуться в постійній готовності пожежно-рятувальні автомобілі підвищеної прохідності для гасіння пожеж в екосистемах.

Окрім того, у планах – проведення Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності та посилена увага до об’єктів, що будуть задіяні під час курортного сезону для літнього відпочинку й оздоровлення громадян, зокрема дітей. Також керівник рятувальників наголосив на тому, що ще до офіційного початку купального сезону на Закарпатті вже є п’ятеро загиблих на воді, серед яких одна дитина. Відтак від зазначив, що пожежно-рятувальним підрозділам треба приділяти особливу увагу запобіганню загибелі людей під час відпочинку на водних об’єктах.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: не ...
Наступна новина: На Вінничині представники ...

КОМЕНТАРІ