На Хмельниччині рятувальники провели екскурсію для учнів 5-6-х класів

На Хмельниччині рятувальники провели екскурсію для учнів 5-6-х класів

09.04.16 08:55 0 707
Під час роз'яснювально-профілактичної роботи, яку рятувальники постійно проводять з підростаючим поколінням, не останнє місце займають екскурсії до пожежно-рятувальних частин, де завжди дітей радо зустрічають. Так, 7 квітня в гості до вогнеборців завітали учні 5-6-х класів Красилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4. Привітні господарі показали дітям пожежні автомобілі, розповіли про їх можливості. Учні охоче знайомилися з аварійно-рятувальним обладнанням та задавали безліч питань, що стосуються роботи на пожежах та в інших надзвичайних ситуаціях. Так вони дізналися, що професія вогнеборця вимагає особистої мужності, гарної фізичної та психологічної підготовки, адже рятувальник стоїть на захисті здоров'я і життя людей, і повинен долати будь-яку біду. Заодно екскурсантам пояснили, як слід себе поводити, аби не допустити загорянь вдома і на природі, показали, як користуватися вогнегасником.

Після теоретичної частини школярам продемонстрували, як працює пожежна техніка в реальних умовах, і дозволили приміряти спорядження рятувальників, посидіти за кермом пожежного автомобіля. Також бійці продемонстрували, як за допомогою рятувальної мотузки можна провести саморятування.

Наприкінці зустрічі інспектори роздали дітям та вчителям агітаційні пам'ятки. Багато з них займуть своє місце на стендах у приміщенні школи.

Двері пожежної частини й надалі будуть широко відкриті для школярів. У невимушеній атмосфері дітей можна швидше навчити, як правильно реагувати на небезпеку і вміти себе захистити.

Красилівський районний сектор

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ