На Хмельниччині рятувальники провели навчання з гасіння пожежі в культовій споруді

На Хмельниччині рятувальники провели навчання з гасіння пожежі в культовій споруді

09.04.16 15:50 0 748
8 квітня у місті відбулося пожежно-тактичне навчання підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій 3-го державного пожежно-рятувального загону щодо ліквідації умовної пожежі, яка виникла у Церкві Святої Параскеви на вул.Старонетішинська.

Зазвичай у подібних спорудах шляхами розповсюдження вогню є наявність великої кількості горючих матеріалів та унікальних цінностей. У разі виникнення загоряння на подібних об’єктах утворюється сильне задимлення приміщень, деформація незахищених металоконструкцій, їх обвалення, починається паніка серед людей, що перешкоджає проведенню евакуаційних заходів – це й стало основним акцентом під час проведення навчань.

За тактичним задумом, виникла пожежа вівтаря загальною площею 25 квадратних метрів. На місце умовної пожежі прибуло три відділення рятувальників на автоцистернах. На гасіння умовної пожежі було направлено 3 ланки газодимозахисників для ліквідації умовної пожежі та захисту суміжних приміщень і майна.

Всього до навчань залучалося 16 осіб чергових караулів підрозділів 3-го державного пожежно-рятувального загону, 4 одиниці пожежної та спеціальної техніки, а також служби взаємодії міста.

Такі навчання зазвичай проводяться з метою тренування особового складу щодо проведення розвідки, оцінки обстановки, перевірки роботи пожежних гідрантів та інших вододжерел, які знаходяться поблизу культових споруд, визначення необхідної кількості сил та засобів, організації робіт з гасіння пожежі. Також вони сприяють злагодженим діям особового складу під час проведення оперативного розгортання, евакуації людей, гасіння пожежі та дотримання правил безпеки праці.

3 ДПРЗ ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: за добу в ...
Наступна новина: завершено обласний етап ...

КОМЕНТАРІ