На Хмельниччині рятувальники поділились досвідом з організації пожежної безпеки в громадах

На Хмельниччині рятувальники поділились досвідом з організації пожежної безпеки в громадах

09.04.16 08:10 0 741
6-7 квітня Старосинявську об’єднану територіальну громаду Хмельницької області з дводенним візитом відвідала делегація з понад трьох десятків осіб Решетилівського району Полтавської області. Метою заходу було перейняти досвід об’єднання громади. Старосинявська селищна рада об'єднала навколо себе 16 сільських рад, а це 45 населених пунктів. У громаді проживає майже 21 тисяча мешканців.

До презентації перших здобутків та організації роботи в громаді долучились і рятувальники. Пожежну безпеку населених пунктів громади забезпечує 34-й державний пожежно-рятувальний пост Головного управління ДСНС у Хмельницькій області. Для забезпечення ж охорони сільських населених пунктів від пожеж на території громади функціонує п’ять підрозділів місцевої пожежної охорони, які утримуються за рахунок коштів громади та суб’єктів господарювання. Час прибуття цих підрозділів до надзвичайної події не перевищує 15 хвилин.

Слід зазначити, що пожежні команди забезпечені не лише пожежними авто, а й мають на озброєнні й іншу техніку, яка неодноразово залучалась до ліквідації надзвичайних подій у зимовий період (до розчистки доріг та буксирування транспорту із заметів), благоустрою території та підвозу твердого палива до дитсадків і громадян похилого віку громади.

Слід зазначити, що як населення так і керівництво громади розуміє всю відповідальність за забезпечення безпеки населення і реалізацію повноважень органів місцевого самоврядування базового рівня щодо забезпечення гасіння пожеж. Як результат – після створення громади жоден підрозділ не перестав функціонувати, а за сприяння підприємства придбано та передано пожежний автомобіль.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині проживає ...

КОМЕНТАРІ