У Рівненській області рятувальники турбуються про безпеку громадян під час прийдешніх Великодніх свят

У Рівненській області рятувальники турбуються про безпеку громадян під час прийдешніх Великодніх свят

09.04.16 16:12 0 544
Незабаром в усьому православному світі буде відзначатися велике релігійне свято – Воскресіння Христове. В ці дні культові заклади відвідує значна кількість людей. Саме ця обставина вимагає як від священнослужителів так і від прихожан суворого дотримання вимог правил пожежної безпеки, адже нерідко в нашій державі під час масових заходів в церковних спорудах через необережне поводження з вогнем мали місце пожежі. Внаслідок таких пожеж, як правило, дерев‘яні конструкції об‘єктів обрядового культу згоряли майже повністю, що в свою чергу, не тільки матеріально, а й морально травмує населення.

Тому, щоб уникнути таких випадків, співробітники підрозділів Головного управління ДСНС України у Рівненській області проводять масово-роз’яснювальну роботу як серед настоятелів церков і храмів, так і прихожан щодо дотримання правил пожежної безпеки під час проведення служби у Великодні свята.

Так, 07 квітня співробітники Рокитнівського районного сектора ГУ ДСНС та 10-ї державної пожежно-рятувальної частини відвідали культові заклади смт. Рокитне. Рятувальники нагадали священнослужителям основні заходи попередження виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій у церковних спорудах. Зокрема, було наголошено на необхідності забезпечення закладів первинними засобами пожежогасіння, забороні застосування тимчасових дільниць електромереж, перекритті шляхів евакуації, залишення без нагляду свічок та інших джерел відкритого вогню. Окремо працівники Служби порятунку пояснили відповідальним посадовцям за пожежну безпеки порядок дій на випадок виникнення в храмі пожежі чи іншої надзвичайної події.

Серед вірян рятувальники провели інструктаж з питань пожежної безпеки, яких слід дотримуватися під час перебування в церковних закладах, а також вручили листівки на протипожежну тематику.

«Людське життя дуже важливе для кожного з нас. Під час таких зустрічей ми дізнаємось багато корисної інформації про правила безпеки під час проведення богослужінь та намагаємось виконувати їх для того, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям», - запевнили рятувальників священнослужителі та прихожани.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Екологічна інспекція м. ...
Наступна новина: Житомирщина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ