Тернопільська область: ліквідовано чотири пожежі в природних екосистемах

Тернопільська область: ліквідовано чотири пожежі в природних екосистемах

09.04.16 08:02 0 528
7 квітня на Тернопільщині виникло чотири пожежі в природних екосистемах у м. Тернополі, Теребовлянському та Монастириському районах.

12:10. До оперативно-диспетчерської служби Управління ДСНС України у Тернопільській області надійшло повідомлення про задимлення прибудинкової території на вул. Дорошенка, 1, в м. Тернопіль. Рятувальники, що прибули на виклик встановили: на відкритій території, неподалік залізничної колії палало побутове сміття, на площі близько 5 м.кв., горіння супроводжувалось виділенням значної кількості їдкого диму. О 12:24 пожежу ліквідовано. Причина виникнення пожежі та збитки встановлюються.

15:00. На пункт зв’язку 12-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про горіння сухої трави та рослинності на відкритій території в селищі Дружба Теребовлянського району. На виклик вирушило чергове відділення ДПРЧ-12. О 15:40 вогнеборці ліквідували пожежу сухої трави та кущів, на площі 100 м.кв. Чергове повідомлення про пожежу в природних екосистемах теребовлянські рятувальники отримали о 21:10 – в с. Папірня Теребовлянського району горіла суха трава та рослинність на відкритій території, на площі близько 800 м.кв. О 22:16 вогнеборці приборкали дану пожежу.

22:08. На пункт зв’язку 19-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу в селищі Коропець Монастириського району. Горіла суха трава та чагарники на відкритій території, на площі орієнтовно 2 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди селища Коропець, під час гасіння врятовано модриновий ліс на площі 1,5 га.

Причини виникнення пожеж та збитки встановлюються.

Рятувальники закликають громадян відмовитись від підпалів сміття, сухої трави та інших рослинних залишків! Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей. Кожен підпал також завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищує живу природу та спричинює до багатьох інших негативних наслідків. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини, які призводять до онкологічних захворювань.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці представники ...
Наступна новина: стартував зональний етап ...

КОМЕНТАРІ