У Тернопільській обласній клінічній комунальній психоневрологічній лікарні відкрили когнітивне відділення

У Тернопільській обласній клінічній комунальній психоневрологічній лікарні відкрили когнітивне відділення

09.04.16 14:47 0 583
Когнітивне відділення на 50 ліжок у Тернопільській обласній клінічній комунальній психоневрологічній лікарні відкрили 8 квітня. У відкритті взяли участь керівники Тернопільської облдержадміністрації, обласної ради та департаменту охорони здоров'я.

Необхідність і доцільність створення відділення когнітивних розладів виникла через відсутність профільних відділень для лікування пацієнтів з когнітивними розладами не тільки на Тернопільщині, а й в Україні. Дане відділення відкрили на базі реорганізованого підліткового відділення Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні.

«шня подія — досить вагома, бо в основі її мети полягає порятунок життя і здоров'я наших краян, — підкреслив голова ТОДА Степан Барна».

Головна функція даного відділення — надання висококваліфікованої спеціалізованої стаціонарної психіатричної, психолого-психотерапевтичної та неврологічної допомоги пацієнтам з когнітивними розладами Тернополя та області.

Щоб впровадити у практику нові методи діагностики, лікування, огляду складних нозологічних хворих відділення співпрацюватиме з кафедрою неврології, психіатрії, наркології та медичної психології ТДМУ ім. І.Я.Горбачевського. Кураторами відділення будуть два доценти кафедри.

З діагностичною та лікувальною метою пацієнтам відділення когнітивних розладів проводитимуться лабораторні обстеження; електроенцефалограма; електрокардіограма; ультразвукове дослідження внутрішніх органів; ультразвукове дослідження судин головного мозку; комп'ютерна томографія; магнітно-резонансна томографія; нейропсихологічне тестування.

Окрім медикаментозного лікування пацієнти відділення когнітивних розладів отримають фізіотерапевтичне лікування (ванни, масаж, ЛФК); водолікування (басейн); аромотерапію.

На проведення ремонту приміщень та обладнання відділення витрачено близько 900,00 тисяч гривень зі спеціального фонду та благодійних пожертв.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ