На Тернопільщині вшанують пам'ять жертв фашистських таборів

На Тернопільщині вшанують пам'ять жертв фашистських таборів

09.04.16 19:50 0 729
З метою вшанування пам'яті громадян, які у роки Другої світової війни постраждали від нацистських переслідувань, та увічнення пам'яті про загиблих на Тернопільщині відбудеться ціла низка заходів. Нагадаємо, пам'ятна дата Міжнародного дня визволення в'язнів фашистських концтаборів щороку відзначається 11 квітня.

Так, заплановано проведення тематичних уроків, інформаційно-просвітницьких годин в закладах культури та навчальних закладах області за участю ветеранів війни, національно-визвольних рухів, науковців та громадських діячів, присвячені трагічним подіям та долям людей, які були насильно вивезені з території окупованої України на примусові роботи під час Другої світової війни.

Окрім цього, в області відбудеться упорядження меморіалів, пам'ятників, братських могил, місць поховань жертв нацистських переслідувань. У музеях, бібліотеках, навчальних закладах, державному архіві області облаштують тематичні виставки фотодокументів та літератури, приурочених жертвам фашистських концтаборів.

У місцевих засобах масової інформації заплановані трансляції відповідних теле- і радіопередач, що висвітлюватимуть подвиг борців антифашистського опору, трагедію в'язнів фашистських концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, а також злочинів проти мирного населення у роки гітлерівської окупації області,.

Релігійні організації проведуть у церквах області поминальні панахиди за жертвами нацистських переслідувань.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Центр допомоги учасникам ...

КОМЕНТАРІ