«Вільний простір» - інтерактивна мапа доступних місць

«Вільний простір» - інтерактивна мапа доступних місць

09.04.16 23:24 0 753

Громадськими активістами був презентований Благодійний проект Вільний простір: vprostir.info. Це інтерактивна мапа, за допомогою якої ви можете перевірити доступність конкретного об’єкта (наявність в ньому заїздів, пандусів, ліфтів і т. д.) та скласти собі маршрут, вибравши лише ті об’єкти, якими люди з обмеженою мобільністю можуть користуватись без перешкод. Також, якщо об’єкт буде недоступним, за допомогою данного веб-сайту ви можете надіслати скаргу в контролюючі органи.

В столиці України проживає > 150,000 інваліднів, а згідно статистики – більше половини всіх людей в різні періоди їхнього життя відносяться до маломобільної групи населення. І сюди входять не лише інваліди. Обмежено-мобільними вважаються:

  • люди похилого віку;
  • люди, які мають тимчасові проблеми зі своїм здоров’ям;
  • батьки з маленькими дітьми на візках.

Пам’ятайте, що якщо у вас відсутній вільний доступ до громадських об’єктів, то це є порушенням ваших прав.

«Як говорить Конституція України: відсутність безперешкодного доступу до громадських об’єктів порушує людські права. Не дивлячись на нинішні ДБН (державні будівельні норми), згідно котрих
абсолютно всі місця мають облаштовуватись пандусами, спецзаїздами, ліфтами і т. д., забудовники далеко не завжди виконують ці норми, а будівельно-архітектурна державна інспекція, що має контролювати це питання, не має якихось впливових важелів, щоб змінити ситуацію», – розповів Олексій Краснощоков (керівник громадського об'єднання "Підмога".

На веб-сайті vprostir.info є можливість додавати об’єкти громадського користування, оцінювати ступінь їх доступності та надсилати скарги до контролюючих органів, в разі їх недоступності.

«Перед нами було поставлене досить складне завдання – створити веб-сайт з широким технічним функціоналом, але в той же час зручним та простим для користувачів», – сказав Роман Константинов (представник компанії-розробника веб-сайту).

Створення данного веб-сайту підтримав «Фонд підтримки ініціатив місцевих громад» при посольстві Канади.

«Уже багато років наш фонд підтримує проекти місцевих громад, що направлені на питання інклюзивності суспільства та протидію дискримінації – це є нашим пріоритетом. Також радує те, що данні проекти реалізують самі громади», – розказала Енн Меттсон Гаус (заступник голови місії спостерігачів Канадського посольства та політичний радник).




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги вибору уггі
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ