Вінничина: в області налагоджено дієвий механізм реалізації державно-церковних відносин (+фото)

Вінничина: в області налагоджено дієвий механізм реалізації державно-церковних відносин (+фото)

10.04.16 13:28 0 642
На цьому наголосив начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, звертаючись до представників Ради релігійних організацій при Калинівській районній державній адміністрації. Розширене засідання Ради релігійних організацій при Калинівській райдержадміністрації відбулося 08 квітня у м. Калинівка за участю представниківуправління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, керівництва райдержадміністрації, районної ради, релігійних конфесій району.

Ігор Салецький підкреслив, що будь-які проблемні питання мають вирішуватися мирно та неупереджено, закликав учасників зустрічі забезпечити взаємодію державних органів виконавчої влади та релігійних організацій заради забезпечення вирішення державно-церковних питань. Адже, - за його словами,- лише відкритий діалог буде сприяти розвитку державно-конфесійних та міжконфесійних відносин, утвердженню духовності.

Голова райдержадміністрації Володимир Гаврилюк сказав: «Тільки спільними зусиллями влади, громади, церкви та молитовних будинків ми усі разом зможемо консолідувати суспільство заради забезпечення миру і спокою на Калинівщині та у державі. З метою удосконалення державно-церковних відносин, вирішення актуальних питань діяльності місцевих релігійних організацій створено Раду релігійних організацій при райдержадміністрації, склад та положення якої затверджено відповідним розпорядженням».

В ході засідання було проаналізовано релігійну ситуацію на Вінниччині та у Калинівському районі. Учасники заходу обговорили питання християнського виховання молоді, запровадження предметів духовно-морального спрямування у навчальних закладах району, оформлення майнових прав на храмові споруди, збудовані в роки незалежності, волонтерська допомога релігійних організацій та інше.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська область: ...
Наступна новина: У Мінекономрозвитку заявили ...

КОМЕНТАРІ