В Житомирській області за добу вогнеборці ліквідували 2 пожежі

В Житомирській області за добу вогнеборці ліквідували 2 пожежі

11.04.16 16:01 0 602
9 квітня о 08:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в цегляному двоповерховому житловому будинку розміром 10х8 м в селі Клітчин Житомирського району.

За вказаною адресою негайно виїхали вогнеборці 3-ї та 11-ї державних пожежно-рятувальних частин. Вони встановили, що вогнем охоплено дах будівлі та житлові приміщення другого поверху. Також існувала загроза перекидання вогню на господарчу будівлю, що розташована на відстані 1,5 метрів від осередку загоряння. Оцінивши обстановку, керівник гасіння пожежі прийняв рішення додатково залучити на гасіння ще одне відділення вогнеборців 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Силами рятувальників пожежу було локалізовано о 09:10, ліквідовано – об 11:34. Вогнем знищено дах, перекриття та домашнє майно на 2-му поверсі. Загалом на місці події працювало 15 чоловік особового складу рятувальників та 3 одиниці спеціальної техніки.

Вже 10 квітня о 01:16 вогнеборці 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини виїхали на виклик до села Піски Житомирського району. Цього разу пожежа виникла в цегляній безгосподарчій будівлі. До місця події негайно було направлено відділення бійців ДСНС у складі 5 чоловік на автоцистерні.

Силами рятувальників о 01:50 пожежа була локалізована. Процес ліквідації ускладнювався великим пожежним навантаженням – в споруді знаходилось будівельне сміття (дошки та руберойд). Впродовж двох годин рятувальники поступово розбирали тліючий матеріал та проливали його струменем води. Вже о 03:13 пожежу вдалося повністю ліквідувати. Вогнем знищено лише 50 кв.м сміття.

В обох випадках фахівці ДСНС запобігли поширенню вогню по всій площі будівель, тим самим врятувавши їх. Причини пожеж наразі встановлюються.

Управління ДСНС України

у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ