В Чернівецькій області рятувальники провели навчання з ліквідації наслідків витоку хлору

В Чернівецькій області рятувальники провели навчання з ліквідації наслідків витоку хлору

12.04.16 09:37 0 604
8 квітня у селі Вікно Заставнівського району пройшли тактико-спеціальні навчання на тему: «Дії органів управління та сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області у разі загрози та виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру внаслідок витоку хлору на станції другого підйому водогону Дністер-Чернівці». Участь в навчаннях взяли працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області, державного комунального підприємства «Чернівціводоканал», представники інших служб цивільного захисту та місцевих органів влади. Метою проведення навчань була перевірка готовності органів управління та сил цивільного захисту до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру, пов'язаних з витоком хлору та відпрацювання взаємодії між службами.

Згідно із задумом навчань, на станції водогону «Дністер-Чернівці» внаслідок порушення правил безпеки при виконанні розвантажувальних робіт на складі хлору сталося падіння контейнера зі зрідженим хлором. Через це пошкоджено два контейнери, які отримали тріщини. Відбувся викид зрідженого хлору, що знаходився в контейнерах, який починає інтенсивно випаровуватись та створювати хмару зараженого повітря. Вона поширюється територією підприємства та у напрямку села Вікно Заставнівського району. В зоні хімічного забруднення знаходиться персонал підприємства та мешканці населеного пункту. Диспетчер станції доповів про подію всім службам цивільного захисту та увімкнув сирену для оповіщення персоналу станції. Керівництво об’єкта здійснили евакуацію персоналу та розпочало проведення робіт з ліквідації наслідків аварії. На місце події прибули пожежно-рятувальні підрозділи з міст Кіцмань, Заставна та Чернівці, а також фахівці відділення радіаційного та хімічного захисту аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС та важка інженерна техніка для ліквідації наслідків витоку хімічної речовини. Рятувальники провели розвідку на підприємстві та допомогли потерпілим працівникам, передавши їх медикам. Одночасно з цим, працівники Управління ДСНС проводили роботи з ліквідації аварії. Рятувальники провели розрахунок можливої зони забруднення, наклали на контейнер у місці витоку хлору бандаж та з метою обмеження розповсюдження радіаційної хмари створили водяну завісу.

По завершенні практичних відпрацювань було проведено нараду всіх учасників навчань, на якій було підбито підсумки. «Служби цивільного захисту Чернівецької області повинні бути готовими до ліквідації надзвичайних ситуацій різного роду. Тому проведення таких спільних навчань дозволить вдосконалити взаємодію всіх служб та якнайефективніше захистити наших громадян», – зазначив начальник Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ