Закладами культури і мистецтв Вінниччини минулоріч проведено майже 150 тис. культурно-мистецьких заходів,з яких понад 30 тис. – для дітей і молоді (+фото)

Закладами культури і мистецтв Вінниччини минулоріч проведено майже 150 тис. культурно-мистецьких заходів,з яких понад 30 тис. – для дітей і молоді (+фото)

12.04.16 11:17 0 674
Про це повідомив під час щопонеділкової апаратної наради в ОДА начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіслав Городинський. Посадовець провів презентацію результатів роботи управління за 2015 рік та окреслив основні завдання на 2016 рік.

Насамперед, Станіслав Городинський зупинився на питаннях зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури у 2015 році .

Це - реконструкція ізолятора гуртожитку та капремонт приміщень навчального корпусу Вінницького училища культури і мистецтв ім.М.Д.Леонтовича, придбання музичних інструментів і оргтехніки.

Для Тульчинського училища культури також придбано комп'ютерну техніку, музичні інструменти, поповнено бібліотечний фонд. Здійснено ремонт гримерних кімнат обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Садовського, придбано освітлювальну техніку. Для постановок сучасних вистав у 2016 році планується завершення та введення в експлуатацію котельні, придбання відеопроектора та екрану.

Побудовано приміщення обласного академічного театру ляльок, на даний час продовжуються внутрішні роботи, закуплено мультимедійні панелі, проектори, театральні крісла.

Задля поліпшення якості освітніх послуг у сфері культури у 2015 році створено методичний кабінет організаційного і методичного керівництва початковими спеціалізованими мистецькими навчальними закладами. Збільшено контингент учнів мистецьких шкіл. Створено 73 нових музичних дитячих колективів різних форм.

Станіслав Городинський також зупинився на реалізації у минулому році міжнародних та всеукраїнських культурно-мистецьких заходів, які популяризують українську культуру у світі. (слайд 6).

За його словами, управлінням забезпечено участь понад 950 учнів мистецьких шкіл у 42 міжнародних та 88 всеукраїнських конкурсах.

З метою підтримки обдарованих дітей та творчої молоді у 2015 році

реалізовано проекти:

• Всеукраїнський конкурс “Юний концертмейстер”.

• Регіональна студентська науково-практична конференція “Музикознавчі студії Поділля”.

• Регіональний конкурс юних виконавців “Жмеринський камертон”.

• Обласний конкурс учнів мистецьких шкіл “Подільська весна – 2015” тощо (слайд 11).

На підтримку обдарованих дітей пільгових категорій , відповідно до Закону України «Про позашкільну освіту», на Вінниччині 1161 дитина здобуває мистецьку освіту безкоштовно, що на 145 дітей більше у порівнянні з 2014 роком. 310 учнів мають пільгову оплату у розмірі 50 відсотків.

В рамках комп'ютеризації бібліотечних закладів області , минулого року оснащено комп'ютерною технікою 315 бібліотек, що на 38 більше ніж у 2014 році. Підключено до мережі Інтернет 238 бібліотек, що на 33 більше порівняно з 2014 роком.

У 2015 р. розпочато проект грантової програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», в рамках якого передбачено реставраційні роботи пам'ятки архітектури ХVІІІ ст. – палацу Грохольських-Можайських (Вороновицький музей історії авіації та космонавтики ім. О. Можайського).

Проект фінансується Європейським Союзом на загальну суму понад 300 тис. євро.

На 2016 рік заплановано проведення реконструкції музею М.Д.Леонтовича в с.Марківка Теплицького району.Також управлінням культури заплановано ряд заходів з вшанування пам'яті та популяризації творчості М.Д.Леонтовича (слайд 22).

Серед пріоритетних напрямків роботи Станіслав Городинський назвав також запровадження інноваційної моделі нестаціонарного обслуговування сільського населення та розширення переліку послуг з організації дозвілля: поліпшення кінообслуговування тощо.

Презентаційні матеріали додаються.

Презентація.pptx





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: 10 ...
Наступна новина: Чернігів: Персоніфікація: ...

КОМЕНТАРІ