Міністерство екології та природних ресурсів України планує профінансувати будівництво ізолятора для тварин

Міністерство екології та природних ресурсів України планує профінансувати будівництво ізолятора для тварин

12.04.16 19:39 0 685
8 квітня відбулася зустріч заступника міського голови Юрія Моклиці, директора КП “Ласка” Богдани Новарчук з в.о. Міністра екології та природних ресурсів України Анною Вронською.

В рамках зустрічі обговорено питання фінансування очистки річки Сапалаївки з облаштуванням та благоустроєм прибережної захисної смуги і будівництва притулку для безпритульних тварин. В.о. Міністра повідомила, що, на жаль, фінансування з державного фонду екології дуже обмежене, проте, подавати проекти радить, адже усі екологічні запити будуть розглядатися.

Щодо будівництва притулку Анна Вронська повідомила, що такі заходи необхідні, проте, через нестачу коштів змушені фінансувати їх частково. Досягнуто домовленості, що першочергово Міністерство спробує у цьому році профінансувати будівництво ізолятора (приміщення, де утримують тварин з підозрою на сказ) на території КП “Ласка”. Зведення такого об'єкту сприятиме профілактиці та діагностиці сказу, адже відловлену тварину з підозрою на цю недугу необхідно утримувати в ізоляторі протягом 14 діб, аби підтвердити чи виключити захворювання. Таким чином, після її двотижневої ізоляції, людина, яку вкусила ця тварина має можливість уникнути вакцинації від сказу при його виключенні. У разі виявлення - вживаються усі необхідні заходи щодо безпеки населення та недопущення розповсюдження даної хвороби.

На зустрічі обговорювали також різні аспекти співпраці, реалізації проектів, які не потребують фінансів. Було також приємно чути, що в.о. Міністра знає про роботу, яку виконують у КП “Ласка”, а також про досягнення директора Богдани Новарчук - її візити до інших міст щодо впровадження програм гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин, а також конференції, які відбувалися на території міста Луцька з цього ж питання.

КП “Ласка”

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині під час ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ