В Житомирській області відповідальність за спалювання сухої трави

В Житомирській області відповідальність за спалювання сухої трави

12.04.16 09:56 0 594
З початку 2016 року на території області виникло близько 50 пожеж, пов'язаних із загорянням сухої трави.

Окрім загрози для здоров'я людини, спалювання листя та трави призводить до такої екологічної шкоди, як руйнація ґрунтового шару, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми.

Аналогічним чином, існує загроза лісових пожеж і загоряння житлових будинків.

Краще вивезти траву, сміття на місця видалення відходів або на полігони для сміття.

Крім того, відповідно до ст. 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення – тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб; громадян – суб'єктів підприємницької діяльності – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків законодавством України передбачена адміністративна відповідальність – накладення штрафу на громадян від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ