В Житомирській області група піротехнічних робіт знищила три артснаряди часів минулих війн

В Житомирській області група піротехнічних робіт знищила три артснаряди часів минулих війн

12.04.16 11:05 0 595
11 квітня піротехніки Управління ДСНС Житомирщини знищили чергові вибухонебезпечні предмети, виявлені у Брусилівському районі. Два повідомлення про виявлення підозрілих предметів надійшло до надзвичайників 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Брусилів.

Перше з них зафіксовано із с. Йосипівка. Там селяни прибирали земельну ділянку неподалік від кладовища. Під час роботи чоловік влучив граблями по невідомому металевому предмету. Про це люди розповіли сільському голові, який і викликав рятувальників. Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідку як артилерійський снаряд калібром 122 мм часів минулих війн.

Інший дзвінок надійшов із с. Морозівка. Під час земельно-польових робіт селяни виорали плугом 2 підозрілі знахідки. Ними виявилися артилерійські снаряди калібрами 122 та 100 мм.

В обох випадках територію виявлення боєприпасів огородили для безпеки населення. Артснаряди група піротехнічних робіт Управління ДСНС області знищили у спеціально відведеному для цього місці.

Рятувальники Житомирщини нагадують населенню! Якщо ви помітили підозрілий предмет у лісі, полі, водоймі тощо, повідомте про це за номером «101». Опишіть фахівцям ДСНС місце, де ви помітили небезпечну знахідку та спробуйте її чимось обгородити. Ні в якому разі не намагайтеся самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси. Подібні предмети забороняється брати до рук та здійснювати з ними різноманітні маніпуляції. Лише професійні піротехніки знають як знешкодити вибухонебезпечний предмет. Саме тому пересічному громадянину не слід випробовувати свою вдачу!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Фильтры для винтовых ...

КОМЕНТАРІ