Чернігів: Персоніфікація: контроль відомостей про застрахованих осіб

Чернігів: Персоніфікація: контроль відомостей про застрахованих осіб

12.04.16 11:31 0 1195
Вже 16 років в системі персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України накопичуються та підтримуються в актуальному стані дані про стаж та заробітну плату працюючих. Ця інформація використовується не тільки для призначення та перерахунку пенсій, а також для нарахування громадянам різних соціальних виплат, гарантованих державою. Тільки у минулому році понад 93 тис. громадян м. Чернігова підтвердили заробіток та стаж за даними персоніфікації.

Спеціалісти Чернігівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України здійснюють щомісячний моніторинг звітів та співпрацюють з органами Державної фіскальної служби України в питаннях достовірного відображення даних про застрахованих осіб у звітності роботодавців.

З початку року фахівцями управління проконтрольовано достовірність відомостей, поданих до Реєстру застрахованих осіб, по 1,5 тис. громадян. По всіх випадках подання роботодавцями недостовірних даних, до платників направлено приписи про усунення порушень, страхувальниками подано корегуючі звіти, виявлені розбіжності виправлено.

Важливо розуміти: кожному працюючому необхідно, хоча б раз на рік, перевіряти розмір своєї заробітної плати, яку декларує роботодавець, щоб виключити можливість наявності помилок або недостовірності даних. І робити це потрібно не коли людина вже досягла пенсійного віку, а в період здійснення своєї трудової діяльності.

За інформацією управління Пенсійного фонду України в м. Чернігові
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закладами культури і ...
Наступна новина: Что такое поминальный обед?

КОМЕНТАРІ