Три сім`ї загиблих учасників АТО отримали квартири: рік роботи команди Степана Барни в ОДА

Три сім`ї загиблих учасників АТО отримали квартири: рік роботи команди Степана Барни в ОДА

12.04.16 11:54 0 1055
Для трьох сімей загиблих та одного учасника АТО з інвалідністю придбано квартири за кошти з обласного бюджету.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Степан Барна під час прес-конференції за підсумками роботи протягом року на посаді.

«У 2015 році вперше створено Координаційну раду, що здійснює шефство над військовими частинами області. Бійцям, які несуть службу у зоні АТО, постійно надається соціальна та патронатна підтримка з боку влади, - констатував очільник краю. – Ми передаємо на передову харчові продукти, медикаменти, одяг, предмети гігієни тощо. У нас активно працює Рада учасників АТО при ОДА, розпочато реалізацію цільової програми підтримки бійців та родин загиблих. На її реалізацію у 2015 році з бюджету області виділено 2,7 млн грн. У 2015 році 1,7 млн грн. виплачено як одноразову допомогу учасникам АТО та членам сімей загиблих в рамках Програми «Турбота».

Крім того, виконуючи свій обов'язок, бійці можуть бути впевнені у належному соціальному захисті та підтримці їхніх сімей, каже Степан Барна.

«Мобілізованим працівникам виплачено компенсацію середнього заробітку на майже 17 млн грн., загальна сума одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців склала 26,6 млн грн., - зазначив голова ОДА. - На сьогоднішній день 1 137 учасників АТО вже оформили право власності на земельні ділянки. Ще 2 634 особам надано дозволи на розробку землевпорядної документації, придбано квартири для трьох сімей загиблих та одного учасника АТО з інвалідністю».

Крім того, у 2015 році 385 дітей учасників АТО відправили на оздоровлення та відпочинок в межах України, в тому числі 202 дітей – в країни Європи.

«Діти, котрі відчули горе війни, потребують особливого піклування, - зауважив Степан Барна. – Недавно я спілкувався з нашими польськими колегами, представниками Асоціації міст Польщі, і ми домовилися, що цього літа близько 100 дітей учасників АТО матимуть можливість відпочити в Польщі».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку відбулася ...

КОМЕНТАРІ