Чернігівська область: впродовж вогнеборці ліквідували 11 загорянь у екосистемах та 4 пожежі в житловому секторі,причинами яких послужила необережність громадян у поводженні з вогнем

Чернігівська область: впродовж вогнеборці ліквідували 11 загорянь у екосистемах та 4 пожежі в житловому секторі,причинами яких послужила необережність громадян у поводженні з вогнем

12.04.16 19:51 0 640
У зв'язку із настанням теплої погоди, що встановилась на території Чернігівської області, щодня до служби "101" надходять десятки повідомлень про пожежі у екологічних системах та приватному житловому секторі. Лише впродовж минулої доби підрозділами Управління ДСНС у Чернігівській області ліквідовано 9 загорянь сухої рослинності, 2 загоряння настилу в лісі та 4 пожежі в житловому секторі. Вогнем пройдено понад 32 га місцевості, частково пошкоджено та знищено 8 будівель різного призначення. Головними причинами вищезазначених пожеж є необережність громадян у поводженні з вогнем під час перебування на відкритих територіях, у лісопаркових зонах, а також при спалюванні сухої рослинності.

Загоряння у екологічних системах зареєстровані на території Борзнянського, Варвинського, Ічнянського, Городнянського, Корюківського, Прилуцького, Чернігівського та Щорського районів.

10 квітня о 14:00 до Служби порятунку "101" у Городнянському районі надійшло повідомлення про пожежу трьох будівель у с.Барабанівське. На місце події з райцентру прибуло відділення 4-ї державної пожежно-рятувальної частини у складі 4 чоловік особового складу та однієї одиниці спеціальної техніки. Вогнеборці пожежу о 15:10 локалізували, а о 18:50 остаточно ліквідували. Як з'ясувалося в ході розслідування, один з місцевих жителів 1962 р.н. випалював за межами земельної ділянки суху траву. Поривами сильного вітру вогонь перекинувся на покрівлю житлового, нежитловий будинки та господарчу будівлю.

Того ж дня рятувальники Сосницького району ліквідували пожежу двох нежитлових будинків у с.Лави. А вогнеборці Ніжинського району двічі виїздили на гасіння загоряння сухого настилу в лісі ДП "Ніжинрайагролісництво" загальною площею 4,5 га.

Слід зазначити, що протягом минулого тижня пожежно-рятувальними підрозділами ліквідовано 133 пожежі, з яких 72 в екосистемах області.

У зв’язку з цим, рятувальники ДСНС України закликають мешканців та гостей Чернігівщини бути уважними й обережними. Пам’ятайте, кинутий непогашений сірник або недопалок у лісових масивах, біля торфовищ, на відкритих територіях можуть призвести до непередбачуваних наслідків. Крім того, слід запам'ятати, що нехтування вимогами правил пожежної та екологічної безпеки відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання у вигляді штрафу для громадян у розмірі від 170-ти до 340-ка гривень, а для посадовців - від 850-ти до 1190-та грн.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Перший квартал ...

КОМЕНТАРІ