Аграріями Вінниччини вже посіяно біля 97 % площ ярих ранніх зернових та зернобобових культур (+фото)

Аграріями Вінниччини вже посіяно біля 97 % площ ярих ранніх зернових та зернобобових культур (+фото)

13.04.16 09:11 0 517
Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик під час всеукраїнської селекторної наради з питань проведення комплексу весняно-польових робіт 2016 року.

«Необхідно зауважити, що, цьогорічні темпи проведення посівної вищі минулорічних. На аналогічну дату минулого року було посіяно лише 76,2 % прогнозованих площ ярих зернових», - зауважив посадовець.

Загалом, він так охарактеризував ситуацію в регіоні:

«Майже всі райони розпочали посів кукурудзи на зерно. Із прогнозованої площі 309,8 тис. га її посіяно 42,8 тис. га або 13,8 %. Посів цукрових буряків знаходиться на завершальній стадії, їх посіяно на 98,3 % площ (прогноз 50 тис. га, фактично – 49,2 тис. га). Соняшник посіяно на 67 % площ, 4 райони розпочали посів сої».

Микола Неїлик також зазначив, що режим вологозабезпечення і тепла, який сформувався на даний час, є сприятливим для росту і розвитку озимих колосових культур, що значно покращило їх стан.

Тож понад 97,6 % посівів озимих зернових знаходяться в доброму і задовільному стані.

За словами посадовця, вінницькі аграрії стовідсотково забезпечені насінням ярих зернових , зернобобових та технічних культур. Є в необхідній кількості мінеральні добрива, засоби захисту рослин та паливо-мастильні матеріали.

«Щодо фінансового забезпечення комплексу весняно-польових робіт, то на вчорашній день аграрії області витратили на проведення комплексу весняно-польових робіт понад 4,7 млрд. грн., або 84 % від запланованих, з них – 4,5 млрд. грн. власних коштів. 31 підприємство агропромислового комплексу отримали на посівну в банках 170 млн. грн. кредитів. Також аграріями залучено 63 млн. грн. комерційних кредитів»,- поінформував Микола Неїлик.

Крім того, в рамках реалізації пілотного проекту «Аграрні розписки» в області оформлено на сьогоднішній день 8 аграрних фінансових розписок на суму 5,4 млн. грн.

Забезпеченість сільськогосподарською технікою та фінансовими та матеріально-технічними ресурсами господарств області дає змогу прогнозовані обсяги весняно-польових робіт виконати в оптимальні агротехнологічні терміни.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 14.04 – у Луцьку ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ