На Вінниччині забезпечення потерпілих на виробництві соціальними виплатами і послугами здійснює спеціальний фонд

На Вінниччині забезпечення потерпілих на виробництві соціальними виплатами і послугами здійснює спеціальний фонд

13.04.16 10:07 0 561
На виконання Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань , які спричинили втрату працездатності» з 1 квітня 2001 року в області працює управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Вінницькій області та його16міжрайонних та міських відділень.

Найкращим доказом ефективності і дієвості Фонду стала його робота із забезпечення потерпілих на виробництві соціальними виплатами і послугами. Так, до початку діяльності Фонду майже третина потерпілих взагалі не отримувала належних їм виплат, а більш ніж половина – отримувала з грубими порушеннями. Лише Фонду вдалося забезпечити безперебійне соціальне забезпечення потерпілих у повній відповідності до чинного законодавства.

“За минулий рік видатки управління Фонду від нещасних випадків на виробництві сягнули понад 100 млн. грн. З них 88 млн - безпосередні страхові виплати потерпілим на виробництві та більше 10 млн на медичну професійну реабілітацію потерпілих. Значна частина виплат понад 15 млн грн припадає на потерпілих тимчасово переміщених із зони проведення АТО Донецької та Луганської областей, яких на початок року налічується 408 осіб. В минулому 2015 році 251 інвалід трудового каліцтва отримав безкоштовно путівки на санаторно-курортне лікування. Наразі відповідно до медичних висновків в користувані інвалідів праці знаходиться 261 автомобіль виданий за кошти Фонду ”, — повідомили у виконавчій дирекції Фонду у Вінницькій області.

Значна робота проводиться управлінням та відділеннями Фонду щодо профілактики виробничого травматизму, підвищення рівня охорони праці на підприємствах області. Страховими експертами Фонду, починаючи з 2002 року розслідувано близько 10 тисяч випадків травматизму на виробництві. В минулому році в області сталося 229 нещасних випадків на виробництві з них 181, за матеріалами розслідування, пов'язаний з виробництвом. Будо складено акти форми Н-1 на кожен випадок.

На факти несвоєчасного повідомлення, або приховування нещасних випадків від розслідування складено 17 протоколів про адміністративне порушення.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ