Волинська область: рятувальники провели для дітей пізнавальний та цікавий День цивільного захисту

Волинська область: рятувальники провели для дітей пізнавальний та цікавий День цивільного захисту

13.04.16 18:05 0 603
11 квітня в Рожищенському навчально-реабілітаційному центрі співробітники Державної пожежно-рятувальної частини №3 Управління ДСНС у Волинській області провели для вихованців закладу цікавий та пізнавальний урок в рамках Дня цивільного захисту.

Спільно з педагогами рятувальники організували для учнів демонстрацію можливостей пожежно-рятувальної техніки та інженерного обладнання. Діти мали можливість одягнути бойове спорядження рятувальників та спробували погасити уявну пожежу водяними пожежними стволами.

Під час відкритого уроку фахівці цивільного захисту акцентували увагу дітей на необхідності дотримання правил пожежної безпеки вдома та під час відпочинку на природі. Окремо роз’яснили правила поведінки у випадку виявлення невідомих предметів, схожих на застарілі боєприпаси, а також пояснили небезпеку сучасних вибухонебезпечних пристроїв та застерегли від забавок з ними. Також дітям розповіли, яких правильно діяти під час пожеж, небезпечних ситуацій, у випадку загрози терористичного акту тощо.

Працівники ДСНС нагадали учням, що у разі виникнення надзвичайної ситуації насамперед слід залишити небезпечне місце і негайно телефонувати за номером «101». Для кращого засвоєння отриманих знань рятувальники вручили дітям листівки з правил безпеки життєдіяльності, щоб діти змогли ще раз повторити корисні та важливі правила вдома разом з батьками.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ