В Житомирській області рятувальники проводять заходи для забезпечення безпечного святкування Великодня

В Житомирській області рятувальники проводять заходи для забезпечення безпечного святкування Великодня

13.04.16 13:38 0 564
Наближається одне з найбільших релігійних свят – Великдень. Це свято пов’язане зі скупченням великої кількості людей в храмах та масовим використанням ними відритого вогню, зокрема свічок в релігійних закладах. З метою попередження надзвичайних подій під час богослужінь на Великдень, рятувальники проводять роз’яснювальну роботу.

З початку квітня працівники Червоноармійського районного сектору Управління ДСНС Житомирщини проводять перевірки стану пожежної безпеки культових споруд району.

Під час таких перевірок фахівці ДСНС звертають особливу увагу на виконання заходів безпеки при користуванні відкритим вогнем, свічками, наявність у будівлях вогнегасників, знаків пожежної безпеки, стан утримання електрогосподарства та приладів опалення, шляхів евакуації прихожан, протипожежного водопостачання та сигналізації.

Усі 15 храмів району, в яких проходили перевірки, оснащені вогнегасниками, проте існують і недоліки, які необхідно усунути до Великодня: у жодній церкві не була проведена протипожежна обробка дерев’яних конструкцій, великі культові споруди не оснащені пожежною сигналізацією тощо.

Також настоятелям церков було роз’яснено порядок дій на випадок виникнення пожежі та вручено відповідні пам’ятки, в яких відображені всі основні питання пожежної безпеки в храмах.

Надзвичайники сподіваються, що проведена робота не буде марною – священнослужителі та церковна громада усвідомлюють відповідальність, яка покладається на них щодо дотримання правил пожежної безпеки. Наразі фахівці ДСНС продовжують проводити роз’яснювальну роботу та максимально сприяти у забезпечені високого рівня обізнаності правилам пожежної безпеки у всіх культових спорудах області.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зробимо Чернігівщину ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ