ДСНС України та німецькі партнери посилюють взаємодію у сфері радіаційного та хімічного захисту населення

ДСНС України та німецькі партнери посилюють взаємодію у сфері радіаційного та хімічного захисту населення

13.04.16 18:48 0 567
11 квітня відбулася зустріч Першого заступника Голови ДСНС України Олега Мельчуцького, представників Державної прикордонної служби з Президентом Федерального відомства у справах захисту населення та допомоги при катастрофах Федеративної Республіки Німеччина Крістофом Унгером.

Під час зустрічі учасники обговорили питання співпраці у сфері радіаційного, хімічного захисту населення, а також готовності підрозділів ДСНС України до оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з радіоактивними та небезпечними хімічними речовинами.

“ДСНС України приділяє особливу увагу питанням радіаційного та хімічного захисту населення, оснащення підрозділів Служби порятунку сучасним обладнанням для роботи в умовах радіаційного та хімічного забруднення. Значну підтримку в цьому напрямку ми отримуємо саме від Федеративної Республіки Німеччина. Тож я сподіваюся на нашу подальшу плідну співпрацю задля посилення взаємодії у сфері цивільного захисту населення, підвищення спроможностей оперативно реагувати у разі виникнення надзвичайних ситуацій на хімічно та радіаційно небезпечних об’єктах”, - зазначив Перший заступник Голови ДСНС України Олег Мельчуцький.

У свою чергу, Президент Федерального відомства у справах захисту населення та допомоги при катастрофах Федеративної Республіки Німеччина Крістоф Унгер зауважив, що в умовах сьогодення питання радіаційного та хімічного захисту населення є одним із пріоритетних не лише для України, але й всього світу. Саме тому покращення рівня матеріально-технічної бази служб оперативного реагування, проведення спільних навчань, обмін досвідом та повна взаємодія сприятиме посиленню рівня безпеки громадян.

За результатами зустрічі Перший заступник Голови ДСНС та Президент Федерального відомства у справах захисту населення та допомоги при катастрофах Федеративної Республіки Німеччина підписали Спільну декларацію про наміри щодо співпраці в спільному проекті “Посилення можливостей України у сфері цивільного захисту”. Проект передбачає розширення технічних можливостей підрозділів радіаційного, хімічного та біологічного захисту ДСНС України, а саме дооснащення їх сучасними приладами радіаційної, хімічної та біологічної розвідки й технічними засобами для спеціальної обробки. Проект реалізовуватиметься в рамках Глобального партнерства проти розповсюдження зброї та матеріалів масового знищення.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Завдяки системі електронних ...

КОМЕНТАРІ