Наближаються літні канікули: де відпочивати та оздоровлюватися школярам Чернігівщини

Наближаються літні канікули: де відпочивати та оздоровлюватися школярам Чернігівщини

13.04.16 10:43 0 496
Про підсумки оздоровчої кампанії минулого року та організацію прийдешньої говорили 11 березня в облдержадміністрації.

– Про дітей ми маємо турбуватися щохвилинно. Літній відпочинок та оздоровлення — важлива складова цього. Необхідно забезпечити і якісне дозвілля, і відновлення сил школярів. Особливу увагу варто звернути на національно-патріотичне виховання, — зазначила заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

Влітку на Чернігівщині вже традиційно запрацюють літні мовні табори та школи, де юні інтелектуали 8-10 класів зможуть, відпочиваючи, вивчати іноземну мову. Розташовані такі установи будуть в Бахмацькому, Семенівському, Ніжинському та Чернігівському районах.

На літнє оздоровлення та відпочинок дітей передбачено 40,5 мільйонів гривень. Відповідні послуги мають отримати більше 43 тисяч осіб. Працюватимуть 23 заклади оздоровлення, 471 табір з денним перебуванням та наметове містечко.

До слова минулого року було проведено конкурс на кращий дитячий заклад оздоровлення та відпочинку області. Перемогу отримав табір з денним перебуванням дітей «Струмочок» відділу освіти Ніжинської райдержадміністрації.

Організація якісного дозвілля та оздоровлення має бути стовідсотково забезпечена дітям із сімей учасників АТО та внутрішньо переміщених родин. Особлива увага — дітям-сиротам, позбавлених батьківського піклування, представникам багатодітних і малозабезпечених сімей, дітям з інвалідністю.

Не лише відпочити, а й підлікувати серйозні недуги можна буде в санаторно-оздоровчих таборах «Зелений гай» в Чернігівському районі та «Пролісок» — в Ніжинському.

Звісно, для кращої організації роботи усі заклади потребують благодійної допомоги.

За інформацією з офіційного сайту облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ