Чернігівська область: рятувальники застерігають громадян не спалювати суху рослинність та проявляти обережність у поводженні з вогнем

Чернігівська область: рятувальники застерігають громадян не спалювати суху рослинність та проявляти обережність у поводженні з вогнем

13.04.16 12:11 0 533
Останнім часом можна побачити окутані клубами диму від вогнищ присадибні ділянки, на яких люди спалюють минулорічні залишки рослинності, сухе листя і сміття. Також мають місце факти випалювання минулорічної трави або стерні уздовж узбіч доріг, на полях сільгосппідприємств та відкритих територіях. Крім того, безпечність у поводженні з вогнем проявляють і відвідувачі лісопаркових зон. Нажаль, ніхто не замислюється на тим, що окрім забруднення навколишнього середовища, виникає загроза знищення вогнем будівель і споруд, а у окремих випадках й життю людей.

Протягом минулої доби на Чернігівщині з вищезгаданих причин виникло 9 пожеж на загальній площі понад 30 га.

У с. Андріївка Городнянського району в результаті необережного поводження з вогнем сталася пожежа нежитлового будинку. Вогнем знищено покрівлю, пошкоджено стіни.

У Чернігівському районі вогнеборці ліквідували загоряння 0.1 га настилу в лісі біля с. Киселівка, а поблизу с. Количівка загасили пожежу сухої трави на площі 15 га. Крім того загоряння у екологічних системах зареєстровані на території Ріпкинського, Козелецького, Городнянського, Новгород-Сіверського районів та м. Чернігів.

У зв’язку з цим, рятувальники ДСНС України закликають мешканців та гостей Чернігівщини бути уважними й обережними та проявляти більше уваги і обережності. Пам'ятайте, що випалювати суху траву та стерню на полях, узбіччях доріг і в населених пунктах категорично заборонено. Необережність у поводженні з вогнем у лісопаркових зонах та відкритих територіях від кинутого непогашеного недопалка, або сірника може призвести до непередбачуваних наслідків.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До лучан,які боргують за ...
Наступна новина: Рятувальники закликають: ...

КОМЕНТАРІ